2016-Roda-Cirsion-Rioja

2016 Roda Cirsion Rioja

DKK 1.495,00
pr. fl. v/3 flasker 1.794,95   pr. flaske

Anmeldelser (5)

96 point
95 point
95 point

Håndsorteret topkvalitet

Bodegas Roda dyrker sine druer i ca 500 meters højde, på tre nøje udvalgte marker. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, således at hver vinstok yder et meget lille udbytte af højeste kvalitet. Bodegas Roda var den første vingård i Rioja, som installerede borde til håndsortering af de høstede druer, og der kasseres med hård hånd. Roda fremstiller fire vine; Sela, Roda, Roda I og Cirsion.

Cirsion

Cirsion er Bodegas Rodas ultimative topvin. Cirsion er latinsk for tidsel- planten, som også er en del af Bodegas Rodas emblem. Cirsion fremstilles af druer fra meget gamle vinstokke, som af uvisse udvikler druer med tanniner (garvesyre) af en ganske særlig kvalitet. Rodas vitikulturister har lært at se med det blotte øje, om en klase druer har udviklet den særlige tannin. Desværre sker udviklingen kun for én drueklase ud af tusinde, hvilket forklarer den mikroskopiske produktion.

Raffineret silke

Cirsion fremstår magtfuld mørk i glasset. Duften er elegant og raffineret med komplekst sammensatte nuancer af kirsebær, blommer, solbær og ribs samt strejf af mokka, vanilje og mineralske facetter. Smagen er kolossalt fyldig og nærmest som luftig silke på ganen, og aromarigdommen er storslået. Eftersmagen er meget lang, og munder ud i en elegant, mineralsk finish. Fantastisk!