2016 Riesling Alsace Øko Ribeauvillé

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14131116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Alsace
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, fjerkræ og vildtpatéer.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 5-6 år frem fra høståret

Beskrivelse

Ribeauvillé - mønster kooperativ i Alsace

Ribeauvillé et et af Frankrigs mest moderne kooperativer. Der er blevet dyrket vin på Ribeauvillés marker siden benediktinermunke begyndte at dyrke jorden i den tidlige middelalder. Men i 1870 blev Alsace atter tysk efter den Fransk-Tyske krig i 1870-1871 og Alsace mistede en stor del af sit kundegrundlag i Frankrig og krisen blandt vinbønderne bredte sig. Efter tysk forbillede etableredes mange kooperativer i Alsace, for kun ved at stå sammen kunne man dengang forhindre fallit og sult. I dag forlader mange vinbønder i berømte vinområder kooperativerne for selv at lægge navn til deres egen produktion, men i Cave de Ribeauvillé har man forstået at stå sammen og sætte sig nye mål om at producere kvalitetsvine.

Fokus på terroir og kvalitet

Tidligere var fokus mest på at producere en stor volumen, men det er skiftet de sidste 15-20 til at udelukkende dreje sig om kvalitet og terroir. Ribeauvillé råder over mange forskellige terroirs (jordbund) på deres mange marker, og alle disse marker er siden 1990 blevet kortlagt og undersøgt, således man er sikker på at dyrke de rette druer på de rette terroirs og få et optimalt produkt. Alle medlemmer af kooperativet har desuden underskrevet et regelsæt for kvalitet.

Kåret til Frankrigs bedste kooperativ i 2011 og berønt winemaker

At Ribeauvillé er på rette vej viser kåringen til Frankrigs bedste kooperativ i 2011 af Revue du Vin de France, Frankrigs mest betydende vinblad. Et stort skulderklap til de hårdtarbejdende vinbønder i Ribeauvillé. Som konsulent har man tilknyttet Denis Dubourdieu, professor i ønologi ved universitetet i Bordeaux og ejer af Sauternes slottet Doisy-Daëne.

Økologiske vine

En logiske konsekvens af fokus på kvalitet har ledt Ribeauvillé til også at lave en serie med økologiske vine ud fra devisen "I love good wines and I'm seeking for quality products. It starts first of all with a beautiful grape and the respect of the vines and terroir," formuleret af Jean Baltenweck, der er femte generations vinbonde og drivkraften bag det nye økologiske projekt. Tiderne ændrer sig og ved at gå tilbage til andre produktionsmåder kommer man nærmere det ægte og autentiske udtryk og vinene bliver i højere grad en afspejling af terroir.

Winery of the year - Wine & Spirits Magazine 2014

Riesling Organic, Ribeauville

Den flotte Riesling Organic fra Ribeauville kendetegnes ved en intens bouquet af ung frugt og et lille hint af mineraler. Smagen er intens og rig på moden bærsødme, perfekt afbalanceret med en behagelig friskhed. En perfekt harmonisk vin med nerve og kompleksitet, hvor både tegnebogen og miljøbevidstheden bliver tilgodeset.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 5-6 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, fjerkræ og vildtpatéer.