2016 Poggio al Tesoro Cassiopea Rosato Pagus Cerbaia

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65301216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Anbefalet til: bruschetta, tempura grøntsager, stegt fisk, grillet svine- og kalvekød, kylling, pizza og som aperitif

Beskrivelse

Poggio al Tesoro Pagus Cerbaia (Allegrini)

Bolgheri området har historisk haft en stor tradition for at lave rosévine men de er i dag næsten forsvundet. Dette er en skam da man kan opnå flotte rosé vine med særligt intense noter af skovbær og krydderi, hvilket Cassiopea flot illustrerer. Druerne stammer fra marken Sondraia og høstes i hånden og gæres nænsomt på ståltanke. Resultatet er en flot rosé med en lækker kombination af intens frugt, dejlig lethed og frisk velbalanceret syre.

Anmeldelser

  • Druesorter: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
  • Anbefales til: bruschetta, tempura grøntsager, stegt fisk, grillet svine- og kalvekød, kylling, pizza og som aperitif

Producent beskrivelse

Bolgheri - Sassicaia og andre supertoscaneres fødested

Bolgheri, det kystnære Maremma område nord for Toscana, blev verdensberømt i 1970'erne for de såkaldte supertoscanere. Disse nye vine havde med vilje brudt reglerne for den etablerede DOC ved at anvende høje andele af især Cabernet Sauvignon og måtte dermed kun sælges som Vino da Tavola (bordvin). Sassicaia betragtes som den originale supertoscaner, som blev frigivet til stor international anerkendelse første gang i 1968. Vinen har inspireret en hel generation i Italien og er i dag bredt accepteret som en af verdens bedste Cabernet Sauvignon vine. Supertoscanere er i dag samlerobjekter der opnår priser der overstiger selv Toscanas bedste vine og Bolgheri har i dag sin egen DOC. Sassicaia har endda skabt historie ved som den første enkeltstående vin, at få tildelt sin helt egen appellation som slet og ret hedder Sassicaia.

Poggio al Tesoro - fremadstormende tophus

Poggio al Tesoro er et partnerskab mellem Allegrini, der især er kendt for deres fantastiske Amaronevine og Leonardo Lo Cascio, en amerikansk importør af italienske topvine. Sammen købte de vingården i 2001 med den ambition at skabe nogle af Bolgheris bedste vine. Poggio al Tesoro ligger i hjertet af Bolgheri DOC'en og har 70 ha vinmarker fordelt mellem tre af områdets bedste mikroklimaer: Via Bolgherese, Le Grottine og Le Sondraie. Der fremstilles både rødvine efter supertoscaner opskriften med en kombination af italienske- og internationale (læs franske) druer og hvidvine. De hvide fremstilles af Vermentino, som er udbredt i både Nord-, Mellem- og Syd-Italien - særligt i Ligurien og på Sardinien. Man har dog hos Poggio al Tesoro valgt en særlig klon fra Korsika, fordi den har en længere modningsperiode, og dermed kan opnå mere aromatisk kompleksitet i duft og smag uden at det er på bekostning af friskheden. Som hos Allegrini i Veneto og familiens brunellohus San Polo, er det ambitionen at skabe nogle af områdets bedste vine og dette afspejles i det seriøse arbejde i både mark og kælder. Bolgheris enestående terroir med den lange solrige vækstsæson modereret af kølige briser fra det nærtliggende hav, kommer til fulde til udtryk i vinene fra Poggio al Tesoro - modenhed, struktur, og kraft kombineres på flotteste vis med renhed, kompleksitet og elegance. Under ledelse af vinmager Nicola Biasi, modtager det fremadstormende Poggio al Tesoro konsekvent og velfortjent ros og høje ratings fra internationale vinanmeldere.