2016-Pinot-Nero-Maculan

2016 Pinot Nero Maculan

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Breganze i Veneto

Breganze-distriktet ligger i Veneto, i et bakket område omtrent midt i mellem Venedig og Gardasøen. Traditionelt har Breganze været arnested for tørre og søde hvidvine på den lokale Vespolina-drue, men takket være det kuperede terræn kan der dyrkes mange andre druersorter, herunder også de internationale såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

Fausto Maculan

Fausto Maculan er Breganzes suverænt bedste producent. Fausto laver Chardonnay og Cabernet Sauvignon i samme stil og kvalitet som de bedste huse i Californien og Bordeaux, hans Pinot Noir giver Bourgogne- bønderne rynker i panden og hans dessertvine har slået de bedste Sauternes, ja sågar selveste Château d'Yquem. Hans berømte dessertvine Torcolato og Acinobili står som nogle af Italiens bedste og har gennem tiderne opnået 96 points hos Robert Parker flere gange.

Pinot Nero

Det er de færreste der forbinder den traditionelle Bourgogne-drue Pinot Noir med Italien, men Maculan og hans dygtige kældermester har lavet en fabelagtig præstation. Den rubinrøde vin byder på en indbydende frugtig bouquet af hindbær, lys chokolade, muskat og mint. Smagen er middelkraftig og begavet med en imponerende balance mellem moden frugt og fint afrundet tannin. Et lille mesterværk!