Tilbud
2016-Pesquera-Crianza,-Ribera-del-Duero

2016 Pesquera Crianza, Ribera del Duero

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 125,00
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-11-2019

Anmeldelser (1)

92 point

Kongen af Ribera del Duero

Alejandro Fernandez omtales ofte som kongen af Ribera del Duero, og vineksperter regner ham for en af Spaniens vigtigste vinpersonligheder. Takket være hans uafbrudte fokus på kvalitet, har han stort set hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie, for hver eneste årgang han har fremstillet. Alejandro Fernandez råder i dag over fire vingårde; Pesquera og Condado de Haza i Ribera del Duero, El Vínculo i La Mancha samt Dehesa La Granja, som fremstiller vin indenfor Castillo y Leon- appellationen.

Pesquera - Ikonvinen

Hele eventyret begyndte i 1972 da Alejandro Fernandez grundlagde Pesquera-vingården. Den gang lå det meste Ribera del Dueros vinindustri i ruiner, og mange vingårde modtog landbrugsstøtte til at omlægge deres dyrkning fra druer til f.eks. rødbeder (!). Derfor kunne Alejandro Fernandez erhverve selv de allerbedste marker med urgamle vinstokke for en slik. I dag råder Pesquera-vingården over mere end 200 hektar af de fineste marker i Ribera del Duero, som leverer råmaterialet til nogle af Spaniens mest feterede vine og Pesquera er i dag et ikon for spansk vin i verdensklasse.

Kompleksitet og lagringspotentiale

Pesquera-vinene har nærmest ikke ændret stil siden vingårdens grundlæggelse. I vinenes ungdom byder de en imponerede fyrig kraft og koncentration, men det er først efter nogle års lagring, at de for alvor folder deres fulde pragt ud, og åbenbarer en silkeagtig elegance og en kolossal kompleksitet, som kan minde om de store Bordeauxvine. Pesquera-vinene er naturligt nok fast inventar i de fleste vinsamleres kældre.

Pesquera Crianza

Pesquera Crianza er en af Spaniens mest berømte vine. Vinen forbløffer med sin begsorte farve og hyperkoncentrerede duft af stikkelsbær, blomme, mokka og muld. Smagen er fantastisk koncentreret og mættende - et brag af en vin!