Tilbud
2016-Montevetrano-Colli-di-Salerno-Campania

2016 Montevetrano Colli di Salerno Campania

SPAR 170 DKK pr. fl.
DKK 349,95
pr. fl. v/6 flasker 519,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  06-09-2019

Anmeldelser (4)

Nr. 7 Top 100 Italian Wines of 2018
93 point
#60 på Top 100 i 2018

Montevetrano

I 1985 besluttede Silvia Imparato sammen med fire venner at lave en egen vin. Projektet var mest ment som en sjov adspredelse, og Silvia, som arbejdede som fotograf, havde ikke planer om at blive vinbonde på fuld tid. Den eneste i femkløveret som virkelig tog opgaven alvorligt var ønologen Riccardo Cotarella (i dag en af verdens mest feterede vinguruer). Selv ikke Renzo Cotarella (Riccardos bror og i dag topønolog i Antinori) og Luca Maroni (i dag Italiens svar på Robert Parker) så vingården som andet end sjov adspredelse.

Et firmærkestort jordlod i Campania

Man lod et frimærkestort jordlod i Syditaliens hede Campania-provins beplante med Aglianico, Cabernet Sauvignon og Merlot, så man kunne kombinere det bedste fra Campania-provinsen med det bedste fra Bordeaux. Herfra høstede man et ekstremt lavt udbytte (kun godt et glas pr vinstok). I 1991 blev de første flasker Montevetrano fremstillet, og kvaliteten var ikke blot god med chokerende høj. De fem venner måtte overraskede sande, at de nok blev nødt til at tage deres hyggeprojekt lidt mere alvorligt.

Syditaliens bedste vin

I dag er Silvia Imparato enebestyrer af Montevetrano. Af de øvrige fire fungerer Riccardo Cotarella som konsulterende ønolog for vingården, mens de andre er spredt for alle vinde. Vinen fra Montevetrano har ikke blot fastholdt det tårnhøje kvalitetsleje, men den er vitterligt blevet bedre for hver årgang. Produktionen er stadigvæk uhyre begrænset. De fleste vinkritikere regner Montevetrano for Syditaliens bedste vin.

Montevetrano i glasset

Montevetrano er en blæksort vin med elegante toner af intens fuldmoden bærfrugt, mokka og mineraler. Smagen er spektakulært aromatisk og krydret og begavet med en ufattelig rigdom på ekstrakt, men helhedsindtrykket forbliver alligevel elegant og finessefuldt. Montevetrano er en unik vin med kun én eneste brist: Der laves alt for lidt af den.