2016 Michel Lynch Nature Øko Bordeaux Blanc

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 35621116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 85% Sauvignon Blanc, 15% Sémillon
Anbefalet til: Salater, fisk, skaldyr, kylling og som aperitif
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Michel Lynch Nature Øko Bordeaux Blanc

Cazes familien står bag udvælgelsen af økologisk dyrkede Sauvignon Blanc og Sémillon druer fra nogle af Bordeaux' bedste hvidvins-terroirs til denne vin der er udviklet til ære for Michel Lynch grundlæggeren af det i dag verdensberømte Grand Cru Classé slot Lynch Bages. Resultatet er en vin med rig eksotisk duft af mango og ananas med strejf af hvide blomster. I munden er vinen fyldig og frisk med moden frugt. En lækker hvidvin der afspejler Bordeaux' berømte terroir men samtidig er dejlig ligetil og kan nydes fra frigivelse.

Anmeldelser

  • Druesorter: 85% Sauvignon Blanc, 15% Sémillon
  • Anbefales til: Salater, fisk, skaldyr, kylling og som aperitif

Producent beskrivelse

Cazes - Familien bag Lynch Bages

Jean-Michel Cazes er en levende vinlegende i Bordeaux. Cazes familiens vinøse historie begyndte da bedstefaderen i 1939 købte det noget nedslidte Château Lynch Bages i Pauillac i Médoc. Jean-Michel overtog slottet efter hans bedstefars død i 1972 da Bordeaux var midt i en økonomisk krise. En stor opgave lå forude men Jean-Michel troede på Lynch Bages potentiale og gik til opgaven med krum hals. Gennem en modernisering af slottet og benyttelsen af nye teknikker i både mark og kælder, opnåede han gennem 1980'erne at føre slottet til den stjernestatus det har i dag. Jean-Michel vandt stor respekt og hans dygtighed gjorde, at det franske forsikringsselskab Axa hyrede ham som administrator af deres berømte vinslotte Pichon-Longueville og Cantenac Brown i Médoc, sauternes slottet Suduiraut, Portvinshuset Quinta do Noval og sågar en ejendom i Tokaj i Ungarn.

Decanter Man of the Year

Lynch Bages var starten på det imperium Cazes familien står bag i dag, som inkluderer Bordeaux slottene Les Ormes de Pez i Saint Estèphe og Villa Bel Air i Graves, negociant firmaet Jean-Michel Cazes-Sélections samt vingårde i Sydfrankrig, Rhônedalen, Portugal og Australien. I 2006 overdrog Jean-Michel virksomheden til families fjerde generation, sønnen Jean-Charles Cazes. Dette betyder dog ikke at Jean- Michel er gået på pension, den højt respekterede winemaker og forretningsmand har stadig en finger med i spillet. Jean-Michel Cazes opfattes i dag som en levende vinlegende og han er da også velfortjent blevet kåret som Decanter Man of the Year og er blevet tildelt både Wine Spectators Distinguished Service Award og The Institute of Masters of Wine Lifetime Acheivement Award.

Vine til ære for Lynch Bages grundlægger

Michel Lynch var grundlæggeren af Château Lynch Bages og nu har Jean- Michel Cazes skabt en serie af vine i hans navn: "Vores ambition med Michel Lynch serien er at tilbyde et udvalg af vine, som afspejler mangfoldigheden og rigdommen af Bordeaux' forskellige terroirs. Disse er vine til vinelskeren, der vil have vine der afspejler Bordeaux' bedste terroirs og bedste årgange men som ikke ønsker at vente med at drikke dem. Michel Lynch personificerer både tradition og den moderne stil af Bordeaux-vine - elegante, fyldige og tilgængelige. Dette er ukrukkede vine der giver øjeblikkelig nydelse..." Citat Jean-Michel Cazes