2016 Mas de Pampelonne Rosé 3,0 L Cts Provence St-Tropez

DKK 699,95
pr. fl. v/6 flasker 839,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinous.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 44114216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Dobbeltmagnum 3 l
Leveres i: Leveres i 1 stk. karton.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Cinsault 40%, Grenache 40%, Tibourenc 20%.
Anbefalet til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

-

Maîtres Vignerons de Saint-Tropez

Les Maîtres Vignerons de la Presqu'île de Saint-Tropez er en sammenslutning af 9 Domainer, grundlagt i 1964, som er belliggende på den berømte St.-Tropez halvø, hvor alverdens jet-setterer ynder at holde ferie. Klimaet er maritimt og undergrunden bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk matieriale er perfekt til at lave nogle af de allerbedste Provence vine. Her skinner solen op til 3000 timer omåret! Vinmarkerne køles ned både af Mistralvinen, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav og nogle vinmarker ligger direkte ud til havet.

Himmelske rosévine

Man laver både hvidvine, rødvine og rosévine og det er især sidstnævnte der har gjort Côtes de Provence vinene verdenskendte for deres flotte laksefarvede vin, en tør og sprød smag som passer perfekt til middelhavets klima og gastronomi. De mest anvendte druer til rosévinene er Grenache, Cinsault, Syrah, Carignan og Mourvèdre.

Château de Pampelonne

Dette slot er det mest kendte blandt Les Maîtres Vignerons de Saint- Tropez' domainer og mange feriegæster vil kunne nikke genkendende til flasken. Slottet er fra begyndelsen af det 18. århundrede og er et af områdets smukkeste, beliggende ved de berømte strande ved Pampelonne i kommunen Ramatuelle. Man startede med at plante 2 ha. i 1920, hvilket i dag er blevet til 50 ha. Alle druer håndhøstes naturligvis og man stræber efter perfektion på alle planer i vinfremstillingen.

Mas de Pampelonne Rosé de Provence

Mas de Pampelonne laves på druer fra 15 ha. vinmarker som grænser op til strandende ved Pampelonne. Fin lakserød farve, en elegant floral bouquet, raffineret smag som slutter tørt og sprødt med antydning af frugt og lidt salt..

Anmeldelser

  • 90P - Vinous/ Josh Reynolds 06.06.2017:" Bright onion skin. Lively and sharply focused on the nose, displaying intense citrus fruit and red berry aromas and a suave floral overtone. Silky and seamless in texture, offering mineral-tinged strawberry and orange zest flavors that spread out nicely on the back half. The floral note comes back on the finish, which hangs on with strong tenacity."
  • Druesorter: Cinsault 40%, Grenache 40%, Tibourenc 20%.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.