Tilbud

2016 Marquis de Calon Saint-Estèphe

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 239,95
pr. fl. v/12 flasker 289,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-06-2019

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Wine Enthusiast 94 point
Decanter 91 point
Timatkin.com 93 point
Jancis Robinson 17 point
Jean Marc Quarin 91 point
Jamessuckling.com 92 - 93 point

Vin-Info

Varenummer: 35521316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc
Anbefalet til: Retter med oksekød eller vildt, gerne med svampesauce.
Drikkemoden: Ved frigivelse og 5 år frem
Fadlagring: 12 mdr

Beskrivelse

Dette kendte 3. Cru slot hører blandt eliten af top-slotte i Bordeaux, og har i årevis lavet en vin på højde med 1. Cru'erne. Calon-Ségur ligger i den nordligste del i Saint-Estèphe hvilket gør det til det nordligst beliggende Cru Classé ejendom. Slottet ejes af den ambitiøse familie Capbern-Gasqueton, der har formået at få vinen op på et absolut topniveau. Stilmæssigt er vinen et godt eksempel på, hvor ren og intens en St-Estèphe kan smage. Selv i "små" årgange er vinen pakket til bristepunktet meden intens aroma af røde bær og gerne også et hint af frskkværnet peber. Sidst men ikke mindst er lagringspotentialet helt i top, selv når man sammenligner med vine fra andre højere klassificerede slotte. Ligesom de øvrige topslotte i Bordeaux, laver Château Calon-Segur også en andenvin, Marquis de Calon. Vinen laves fra ejendommens unge vinstokke og modnes derfor hurtigere end "Le Grand Vin", men man kan tydeligt smage Marquis de Calons fornemme ophav. En velstruktureret og kompleks Saint-Estephe, som er dejlig imødekommende allerede i dag. Nyd den mens du venter på at slottets førstevin modner!

Anmeldelser

  • Druesorter: 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc
  • Vinstokkenes alder: under 35 år
  • Årlig produktion: 20.000 ks
  • Vinmarkens areal: 49,2ha
  • Fadlagring: 12 mdr
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og 5 år frem
  • Anbefales til: Retter med oksekød eller vildt, gerne med svampesauce.

Producent beskrivelse

Château Calon-Ségur 3. Cru Classé Saint-Estèphe

Dette kendte 3. Cru slot hører blandt de ældste i eliten af topslotte i Bordeaux, og har i topårgange lavet en vin på højde med 1. Cru'erne. Calon-Ségur ligger i den nordligste del i Saint-Estèphe hvilket gør den til det nordligst beliggende Cru Classé ejendom. Slottet ejes af den ambitiøse familie Capbern-Gasqueton, der har formået at få vinen op på et absolut topniveau. Stilmæssigt er vinen et godt eksempel på, hvor ren og intens en St-Estèphe kan smage.

Samme ejer som Lafite og Latour

I 1700 tallet ejedes slottet af Marquis de Ségur, som også ejede Château Lafite og Château Latour. Hans yndlingsslot var dog Calon- Ségur, og derfor er der den dag i dag et hjerte på etiketten.