2016-Marienburg-Raffes-GG-Øko-Mosel-Clemens-Busch

2016 Marienburg Raffes GG Øko Mosel Clemens Busch

DKK 595,00
pr. fl. v/12 flasker 714,95   pr. flaske

Anmeldelser (2)

93 point
95 point

Clemens Busch - Økologisk pioner og eliteproducent fra Mosel

Weingut Clemens Busch er en stor stjerne i Mosel, med fokus og stræben efter vine med topkvalitet, terroirpræg og individualitet. Clemens og Rita Busch har opbygget vingården til det som det er i dag, Sammen med sønnen, Johannes, laver de vin på bare 16 hektar, hvoraf de er specialiseret i Riesling. Ejendommen er bygget i 1663 og ligger billedskønt ved Moselflodens bred med en malerisk udsigt over Marienburgs vinmarker. I byen Pünderich, en lille, malerisk landsby i begyndelsen af Mosels stejle skråninger, ligger selve vineriet. Vineriet har siden 1984 været økologisk og der er fokus på at man lader naturen passe sig selv. Her er Riesling kongen og Clemens Busch formår med passion at udnytte forholdene mellem klimaet, de stejle skråninger og Rieslings kvaliteter til at fremstille uhyre intense og mineralske vine, hvis kvaliteter ikke laves andre steder end i Mosel. Alt laves i hånden og der gøres alt for at frembringe det bedste potentiale i flasken og vinene har trods fremstilling på den samme drue, uhyre forskellige individualiteter. <br>En mester i magfulde, tørre Rieslinger fra unikke skråninger Størstedelen af Clemens Busch' vinstokke er plantet på stejle skråninger og de fleste er plantet i vinmarken Pündericher Marienburg. Vinmarkernes jordbund består af skiffer som Riesling stortrives på og som er med til at frembringe den særlige mineralske karakter og den kendte petroleumsaroma ved flaskelagring. Det er særligt de ældste stokke som bruges til Großes Gewächs "Marienburg GG" der udvikler dette. Udover denne skråning laver Clement Busch unikke Rieslinger på berømte skråninger som Fahrlay, Falkenlay og Felsterrassen. Rieslingvinene breder sig over introduktionsserien hvor man smager de forskellige skifferjordbunde over Trocken, Kabinett, hvor der er sødme, Grosse Gewächs og Grosse Lage. Unikke vine med stor individualitet og lagringspotentiale.

  • VinTop10.dk Trocken Mosel 2017:" Gisp, røg det ud af mig, da vi stak næsen i glasset. En vital aroma af Riesling-frugt, skifer, grape, krudtrøg og ananas, strøg som et varmesøgende missil direkte ind på min vinradar og forførte smagsløg og samtlige af de øvrige vinsanser i kroppen. Den tørre, men frugtige smag fulgte op. Jeg tog min bilnøgle og kørte direkte ned til havnen efter røget laks af bedste sortering. Dette er ren Riesling i verdensklasse. Jeg har senere haft lejlighed til også at smage de dyrere Rieslings i Busch's sortiment og her fortsætter festen. En fantastisk avler."
  • Top udmærkelser i anerkendte tyske vinmagasiner:
  • Gault Millau Weinguide - Weingut Clemens Busch vurderes med 4 drueklaser og er dermed i eliten af vinhuse fra Tyskland. "... Clemens Busch ist ein Meister des trockenen Mosel-Rieslings"
  • Eichelmann Weinguide - Får 5 Stjerner og dermed topvurdering
  • Top udmærkelser i anerkendte tyske vinmagasiner:
  • Gault Millau Weinguide - Weingut Clemens Busch vurderes med 4 drueklaser og er dermed i eliten af vinhuse fra Tyskland. "... Clemens Busch ist ein Meister des trockenen Mosel-Rieslings"
  • Eichelmann Weinguide - Får 5 Stjerner skiferjordbund og fra vinstokke omkring 70 år gamle.. Vinen har utrolig mange facetter. Vinen har en krydret aromatisk aroma, med abrikoser, appelsiner, urter og et hint af røg. Smagen er meget frisk, ren og har en elegant finesserig syre som giver en utrloig lang eftersmag med stor mineralitet. En vin med stort gemmepotentiale og i meget begrænset mængder.