2016 Mâcon-Lugny Les Charmes Cave de Lugny

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 20201116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay.
Anbefalet til: fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, salater og aperitif

Beskrivelse

Macon-Lugny Les Charmes

Monopolmark for Cave de Lugny - vinen laves på Chardonnaydruer fra en enestående velplaceret vinmark med gamle vinstokke (over 35 år). Markens eksponering til solen er perfekt og sikrer maksimalt modne druer. De ældgamle vinstokkes rødder stikker dybt ned i undergrunden, og bidrager med en kompleksitet som ikke findes i andre Macon-vine. Resultatet er en af appellationens suverænt mest kraftfulde vin med en bred vifte af let eksotiske og mineralske aromaer. Smagens fylde og intensitet er formidabel, og den fedmefulde, cremede eftersmag forklarer, hvorfor marken kaldes Les Charmes.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay.
  • Anbefales til: fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, salater og aperitif

Producent beskrivelse

Snart 100 år gammelt kooperativ

Cave de Lugny ligger i nordlige Maconnais (blot et stenkast fra byen Chardonnay). Huset har om nogen specialiseret sig i hvid Bourgogne fra Maconområdet og laver ikke færre end ti forskellige Macon-vine som alle rangerer blandt distriktets bedste. Husets hvidvine laves omkring landsbyen Lugny. Cave de Lugnys historie startede tilbage i 1927 med 116 små bønder som medlemmer - i dag er medlemmer stadig små passionerede bønder og antallet er vokset til næsten 400. For at sikre kvaliteten er der strenge krav til bønderne; bl.a. med årlige kontrolbesøg samt kvalitetsbedømmelse af druerne omkring høsttid.

Chardonnay - by og drue

Den berømte hvidvinsdrue Chardonnay har hentet sit navn fra en by ved samme navn i Bourgogne-distriktet Maconnais. Dette er meget passende, idet den ædle drue dækker over 3/4 af Maconnais' marker. Maconnais-vinene har pudsigt nok ikke opnået den samme berømmelse som Bourgognes øvrige vine - dette til trods for at mange producenter kan levere kvaliteter, der snildt kan måle sig med vine fra de mere kendte distrikter, endda til priser, som almindelige vinnydere kan være med på.