Tilbud

2016 Lapostolle Grand Selection Sauvignon Blanc Rapel Valley

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 28681116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Rapel
Druesorter: 85% Sauvignon Blanc, 8% Semillon, 7% Sauvignon Gris
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, magert fjerkræ, sushi, krydrede retter.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca 3 år frem fra høståret
Fadlagring: 4 måneder sur lie

Beskrivelse

Hos Lapostolle er visionen lige så simpel som den er ambitiøs; at skabe vine i verdensklasse ved at kombinere fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Lige fra begyndelsen har man haft den verdensberømte franske winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent. Lapostolle ejes af Marnier-Lapostolle familien, som bla. også ejer den verdensberømte likør, Grand Marnier. Familien har dog været involveret i vinproduktion i generationer med udgangspunkt i Loire dalen i Frankrig. Siden skabelsen af Lapostolle i 1994 har familien haft den samme kompromisløse tilgang til kvalitet, som har gjort likørmærket til en verdenssucces. Under ledelse af Alexandra Marnier-Lapostolle har Lapostolle fra dag et indtaget en ledende position i Chile´s voksende vinindustri qua sin fremsynethed og innovative tilgang, og blev bla. kåret til New World Winery i 2008 af det amerikanske vinmagasin, Wine Enthusiast. Man arbejder udelukkende med lave udbytter på alle husets vine, og druematerialet der indgår i vinene er af højeste kvalitet. Afstilkningen foretages ved håndkraft for Clos Apalta og Borobo, og med den nyeste teknologi for Cuvée Alexandre og Grand Selection. Selve vinifikationen foregår så naturligt som muligt. Eksempelvis anvendes udelukkende naturgær i rødvinene, og vinene modtager kun en nænsom filtrering. Den ultimative anerkendelse af kvaliteten hos Lapostolle opnåede man da årgang 2005 af topvinen Clos Apalta blev årets vin på Wine Spectators top 100 i 2008. <br /> Målet med Grand Selection-serien er at skabe karakterfulde vine, der udtrykker friskheden i frugten. Michel Rolland er kendt for at skabe meget elegante og finesserige vine, og det er netop hvor Lapostolle´s vine skiller sig ud blandt sine chilenske kolleger. Vinen er overvejende sammensat af Sauvignon Blanc druer fra Rapel Valley samt Semillon fra gamle vinstokke i Apalta marken og af Sauvignon Gris. Selve høsten foretages om natten i alle vinmarker, hvorved man får friskere, frugtigere og sprødere druer. De høstede druer fragtes tillige i kølebiler til vingården, så druerne bevarer temperaturen fra høsttidspunktet. Resultatet er en vin med flot struktur, der udtrykker druernes frugt og naturlige smag og syre. Grand Selection Sauvignon Blanc er en middelfyldig og sprød vin, med aromaer af hvide frugter. Med sin herlige friskhed og perfekt afstemte syre er vinen anvendelig både som aperitif eller sammen med fisk og skaldyr eller krydret mad. Ideel til det asiastiske køkken. <br /> Lapostolle er i dag Chiles første CO 2 neutrale vingård, alle marker er nu omlagt til biodynamisk landbrug og på vej til at blive omlagt til også at kunne levere økologisk dyrkede druer. Casa vinene reflekterer Lapostolles tilgang til bæredygtig vinfremstilling på alle planer: <br />

Anmeldelser

 • 92P - Le Cav Vinguide 2016.
 • Der anvendes 15% lettere flasker som kan genbruges.
 • Papiret til etiketterne og pappet til kartonerne kommer fra bæredygtige skove
 • Aliuminum skruelåget er 100% genanvendeligt
 • Der høstes om natten, hvilket reducerer energianvendelsen til nedkøling af druerne
 • Der anvendes vildgær, alle druer, der frasorteres, anvendes til kompost.
 • Lapostolles topvin, 2005 Clos Apalta kåres til Nr 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika.
 • Lapostolle kåres til "New World Winery Winner of the 2008 Wine Enthusiast Wine Star Awards" ; "Lapostolle, founded as a Chilean- French joint venture in 1994 and now wholly owned by the Marnier Lapostolle family that controls Grand Marnier liqueur, has been a pacesetting, pioneering winery in Chile since day one. Under the direction of chairperson Alexandra Marnier Lapostolle (left), Lapostolle remains a forward-thinking and innovative leader in Chile's ever-growing wine industry. Best known for its dedication to the Apalta Vineyard in the Colchagua Valley and its flagship wine Clos Apalta, Lapostolle, which employs the esteemed winemaking consultant Michel Rolland, produces 180,000 cases of premium wine per year, about 60% of which is exported
 • "En af Chiles absolut bedste producenter" citat Jyllands-Posten
 • Druesorter: 85% Sauvignon Blanc, 8% Semillon, 7% Sauvignon Gris
 • Fadlagring: 4 måneder sur lie
 • Årlig produktion: 40.000 kasser
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca 3 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, magert fjerkræ, sushi, krydrede retter.

Producent beskrivelse

Lapostolle - Nr. 1 på top 100 i Wine Spectator

Lapostolle ejes af Marnier-Lapostolle familien, som bla. også ejer den verdensberømte likør, Grand Marnier. Familien har dog været involveret i vinproduktion i generationer med udgangspunkt i Loire dalen i Frankrig. Siden skabelsen af Lapostolle i 1994 har familien haft den samme kompromisløse tilgang til kvalitet, som har gjort likørmærket til en verdenssucces. Det hele startede med at Alexandra Marnier-Lapostolle og hendes mand Cyril de Bournet blev bjergtaget af den berømte Apalta mark i Colchagua Valley, marken på hvis stejle skråninger druerne til flere af topvinene dyrkes. Under Alexandra´s ledelse har Lapostolle fra dag et indtaget en ledende position i Chile´s voksende vinindustri qua sin fremsynethed og innovative tilgang.

Chiles store potentiale og verdensberømt fransk winemaker

Hos Lapostolle er visionen lige så simpel som den er ambitiøs; at skabe vine i verdensklasse ved at udnytte fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Lige fra begyndelsen har man haft den verdensberømte franske winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent. Lapostolle har været blandt de fremmeste pionerer når det gælder udvikling af vinmarker i Chiles forskellige underområder og dermed lokalisere i hvilket terroir de enkelte druer giver de bedste resultater.

Økologi og biodynamik

Apalta vinmarken tæt på vingården dyrkes økologisk og biodynamisk, men vinene certificeres ikke.Selve høsten foretages om natten i alle vinmarker, hvorved man får friskere, frugtigere og sprødere druer. Man arbejder udelukkende med lave udbytter. De høstede druer fragtes tillige i kølebiler til vingården, så druerne bevarer temperaturen fra høsttidspunktet. Selve vinifikationen foregår så naturligt som muligt. Eksempelvis anvendes udelukkende naturgær i rødvinene, og vinene modtager kun en nænsom filtrering.

Chiles første CO2 neutrale vingård

Udover økologisk og biodynamisk produktion vælger Lapostolle altid de miljørigtige løsninger. Trækasser, papir til etiketter og korkpropper kommer udelukkende fra bæredygtige skove. Flaskerne er lavet af 60-70 % genbrugsglas, og Casa serien er fra årgang 2009 tappet på flasker der er 15% lettere end tidligere. Lapostolle er certificeret som CarbonNeutral(r) iflg. The CarbonNeutral Protocol. Det vil sige at CO2 udledningen fra opbevaring og forsendelse af vin fra vingården til markedet er blevet målt og balanceret til netto nul gennem højkvalitets energibesparende projekter. Lapostolles vinmarker udgør 9,3% af alle økoligsk dyrkede marker i Chile ifølge www.sag.cl Lapostolles vinmarker udgør 27% af alle biodynamiske vinmarker i verden registreret af Demeter Lapostolles 3 vinmarker er blandt de 6 største biodynamiske vinmarker i verden ifølge www.database.demeter.net/oppub

Clos Apalta - Chiles 1. Cru og nr. 1 på Wine Spectators top 100

Årgang 2005 Clos Apalta blev kåret til Nr. 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr. 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika. En legende er født!