2016-La-Regina-Nascetta-Langhe-Braida-Giacomo-Bologna

2016 La Regina Nascetta Langhe Braida Giacomo Bologna

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.

La Regina Nascetta Langhe Braida

Nascettadruen er den oprindelige hvide druesort fra Langhe-området. Desværre forsvandt druen helt under vinlusens (phylloxera) hærgen i midten og slutningen af 1800-tallet. Druen blev efterfølgende genplantet, men slet ikke i samme udstrækning og der derfor ved at blive lidt af en kultdrue. Braidas vinmarke ligger 500 m over havets overflade og viser med præcis hvad druen kan, med denne dejlige og harmoniske hvidvin.