2016 Kono Pinot Noir South Island New Zealand

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

BT

Vin-Info

Varenummer: 91671316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område:
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Svinekød, fuglevildt, lam, svamperisotto

Beskrivelse

Kono - Maori folkets egen vingård

Kono blev grundlagt i 1998 og er den første vingård ejet af New Zealands indfødte Maori folk. Vingården ligger i den nordlige ende af New Zealands sydligste ø i den smukke Awatere dal i Marlborough. Druerne til vinene høstes fra marker som er certificeret bæredygtigt vinbrug i Marlborough og Nelson. Kono ejer selv en stor del af markerne men samarbejder også med lokale druedyrkere. Med Maoriernes store viden om deres land og jord, som er givet videre gennem generationer, lykkedes det at lave vine med ren, ekspressiv frugt og personlighed.

New Zealandske vine nyder stor efterspørgsel

New Zealands kølige klima og dygtige vinmagere kan noget særligt - nemlig at levere fremragende ekspressive og lette vine, der kan nydes med det samme og som regel både til et bredt udvalg af retter og som et glas i (u)tide. Netop det faktum har bidraget til den store succes vinene har nydt over hele kloden. Landets varierede klima og jordbundsforhold fra nord til syd og dets mange vinområder, har gjort det muligt at dyrke mange forskellige druesorter med succes - især Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

På Wine Spectator's '100 Top Values' liste

Resten af verden har kun for relativt nyligt fået øjnene op for New Zealands fremragende vine. Gennembruddet kom især da Greywackes berømte winemaker Kevin Judd, mens han arbejdede hos legendariske Cloudy Bay, satte Sauvignon Blanc fra Marlborough på vinverdenskortet. De mest berømte vine på Pinot Noir og Sauvignon Blanc er dog heller ikke ligefrem billige. New Zealand kan dog også lave top value vine og Kono er et af de bedste vinerier til lige netop det! Bl.a blev deres Sauvignon Blanc udvalgt blandt kun 3 NZ vine til Wine Spectators '100 Top Value' liste i 2015.

Kono Pinot Noir

Druerne til denne vin stammer fra vingårdens bedste marker beliggende på den øvre del af Sydøen nærmere bestemt Awatere Valley i Marlborough og Nelson. Klar rubinrød i glasset med lokkende intens duft af kirsebær, blomme og hints af vilde krydderier. I smagen har vinen noter af røde bær og mørke frugter, understøttet af fine, silkebløde tanniner. Rundes flot af med en lækker lang og elegant finish.

Anmeldelser

  • 5 stjerner i BT d. 12.05.17: "Lækker, medium let rødvin, behagelig, saftig frugtsmag af kirsebær, kølige brombær, strejf af urter og vanilje. Godt tilbud."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring : 3 måneder på fransk eg
  • Anbefales til: Svinekød, fuglevildt, lam, svamperisotto