2016 Haardt Riesling Pfalz Øko Weingut Müller-Catoir

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Berlingske
Gastro
Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 70761116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: friske grøntsager, salater, lette fiskeretter, terrassevin, aperitif
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
Alkohol: 12%

Beskrivelse

Müller-Catoir, historisk ikonproducent af hvidvin

Müller-Catoir er ubestridt en af Tysklands bedste og historiske producenter. Vingården i Haardt i Pfalz har været i samme families eje siden 1744, og det er i dag 9. generation der har taget over i skikkelse af Philipp David Catoir. Den meget talentfulde winemaker Martin Franzen, som tidligere har arbejdet på bl.a. Schlossgut Diel, overtog i 2001 det tunge ansvar fra legenden Hans-Günther Schwarz.

Natruligt dyrkede druer og perfektion på alle planer

Müller-Catoir er besatte af at få mest muligt ud af deres fantastiske terroir og helst med naturligt dyrkede druer. Processen som startede i 2007, og er stadig i gang. Alle druer håndhøstes, selv til de mindre dyre vine. Jordbunden i Haardt består mest af klippe og sandsten med en hel del löss lidt grus. Vinstokkene er gamle, og på monopol marken Breumel in den Mauern, inde I Burgergartenmarken, har været beplantet i 700 år og er således en af de allerældste vinmarker i Pfalz, ja hele Tyskland.

Sofistikerede Rieslinger med fokus på mineralitet

Vingården er kendt for barberblade skarpe og præcise Rieslinger med potentiale til et langt liv i kælderen. Philipp Catoir er meget fokuseret på at hvert terroirs særpæg og mineralitet skal træde frem i de enkelte vine. Ros fra den samlede verdenspresse og 5 stjernet producent hos Parker "Considering the extraordinary diversity of superior wines it produces, Müller-Catoir is the Pfalz's greatest estate. Who else has achieved such brilliance with not only Riesling, but with Muskatellar, Schreurebe and Rieslaner?" Robert M. Parker Jr. The World's Greatest Wine Estates 2005, hvor vingården får de maksimale 5 stjerner for hele sin production. "Each wine is like an essence of its grapes yet, however dense and powerful, Müller-Catoir wines possess an excellent harmony. "Showered with praise during the last decade, this estate is now widely recognised as one of the country's best." Stuart Pigott, Wine Atlas of Germany "All the wines from Müller-Catoir are outstanding, effortlessly combining an intensity of flavour with an undeniable exoticism." Stephen Brook, The Wines of Germany, Mitchell Beazley.

Haardt Riesling Trocken Pfalz

Haardt svarer til en "Village" vin i Bourgognes klassifikation, dvs. vin fra vinmarker i området, men ikke 1. Cru og Grand Cru marker. Det er en sprød og lækker Riesling med en lysegylden farve med en elegant bouquet med strejf af abrikoser og fersken. Smagen er frugtrig og superelegant med en stor mineralitet.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Berlingske 04.08.2018:" Så sker der noget! Forestil dig en rød grape, en kant af våde sten, skifer, nyrenset kelim og knap modne æbler, som bakkes op af en sart knytnæve af en syre, der får frugten til at danse piruetter på tungen."
  • 5 Stjerner- Gastro Magazine marts 2018:" Müller-Catoirs Martin Franzen er Mister magic i Pfalz. Pfalz er sammen med Baden det område, der mest udtalt begynder at have udfordringer med global opvarmning. Pfalz er i forvejen varmt om sommeren og kan give vældig høj alkohol til den ellers moderate riesling. Müller-Catoirs vine virker aldrig tunge og heller ikke deres ortswein fra hjemmelandsbyen har problemer. I trocken-stil med fremragende brillantagtig klarhed. Osende hvid fersekn og lime cordial med drys af pulver på hvide forsårsblomster. Har lidt funky vildgærslugt, weissbier og nærmestgrapeagtig bitterhed i afslutningen, men det er lige nøjagtigt såan den skal skæres. Virkelig stærk pris."
  • 93P - James Suckling November 2017: "Still a bit yeasty, however this sleek and racy dry riesling is pristine on the palate. Minerally acidity dominates the very long, clean finish. Better from 2018 and has at least a decade ahead of it."
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Alkohol: 12%
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: friske grøntsager, salater, lette fiskeretter, terrassevin, aperitif