2016 Gewurztraminer Reserve Øko Domaine Weinbach

DKK 209,95
pr. fl. v/12 flasker 254,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14941116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Alsace
Druesorter: 100% Gewürztraminer
Anbefalet til: Foie gras, kraftig fuldfed ost såsom münster, thai- retter.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 10 år fra høståret

Beskrivelse

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach ledes nu af Cathérine Faller efter at moderen, Colette Faller, døde i februar 2015, mens den yngste datter Laurence døde pludseligt af et hjertestop i 2014. Cathérine er den kommercielle leder, mens hendes søn Théo (opkaldt efter Collettes mand) har tager over som winemaker efter Laurence Fallers tragiske død. Vingården ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i realiteten et slot, som kan dateres helt tilbage til før 800-tallet. Den ligger omgivet af en mark, Clos des Capucins, som henter sit navn fra kapuciner- munkene, som besad ejendommen indtil den franske revolution.

Økologi, biodynamik og sublime marker

Markbesiddelserne er simpelthen sublime: Schlossberg (8 hektar!), Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-marker. De to sidste marker, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru- klassificerede, men eksperterne er enige om, at de burde være det! Al dyrkning er certificeret økologisk, og fra og med årgang 2010 vil alle Weinbach-vine også være certificeret biodynamiske.

Nogle af klodens mest intense vine

Weinbach-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: "Domaine Weinbach fremstiller nogle af klodens mest intense vine".

Weinbach Gewürztraminer Réserve

Gewürztraminer Réserve er lavet på druer fra Clos des Capucins-marken. Vinen fremstår svagt gylden i glasset. Duften byder på druens klassiske parfumerede karakter samt distinkte toner af mineraler. Smagen er tør, kontant og meget fyldig, og eftersmagen er harmonisk og appetitvækkende frisk.

Anmeldelser

  • Rating: Robert Parker tildeler Weinbach 5 stjerner som producent og tilføjer; "Domaine Weinbach crafts some of the most intense wines on earth"
  • Druesorter: 100% Gewürztraminer
  • Vinmarkens areal:
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 10 år fra høståret
  • Anbefales til: Foie gras, kraftig fuldfed ost såsom münster, thai- retter.