2016 Etna Rosso Le Vigne di Eli

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Ekstra Bladet
DinVinGuide 90 point

Vin-Info

Varenummer: 61391316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Sicilien
Druesorter: 98% Nerello Mascalese og 2% Nerello Cappuccio
Anbefalet til: Oksekød, lam, kalv og fuglevildt samt lagrede oste
Fadlagring: 10-11 måneder på store franske egetræsfade

Beskrivelse

Etna Rosso Le Vigne di Eli

Lavet på den højt estimerede røde scicilianske drue Nerello Mascalese, som giver vine der kan minde om Barolo og Bourgogne men som samtidig er fantastisk til at afspejle det terroir den er dyrket. En lille smule Nerello Cappuccio giver blødhed og frugt til vinen. Druerne kommer fra marker med op til 60 år gamle vinstokke, der vokser i Etnas vulkanske jord i en højde af 650-700 m over havets overflade. Et fantastisk terroir som giver en meget elegant vin med karakter og kompleksitet. Intens rubinrød farve med duft af rød bærfrugt og cassis med tydelige mineralske strejf. I munden er vinen fyldig men samtidig elegant med stor friskhed, ren frugt og lette strejf af krydderurter og mineralitet i stil med bourgognevine.

Anmeldelser

  • 5 Stjener - Ekstrabladet 24.08.2018:" Mørke modne brombær, lidt syltede hindbær og friske urter. Tæt i sin struktur, hvor både tannin og syre står lidt skarpt trukket op. Her er dyb, vulkansk jordbund, som lægger sig under frugten. I den sidste ende vinder den saftige, rene frugt på fin vis. Madvin med muskler og saftig frugt."
  • 90P - Din Vinguide Magazine april 2018: "Mørke modne brombær, lidt syltede hindbær og friske urter. Tæt i sin struktur, hvor både tannin og syre står lidt skarpt trukket op. Her er dyb, vulkansk jordbund, som lægger sig under frugten. I den sidste ende vinder den saftige, rene frugt på fin vis. madvin med muskler og saftig frugt."
  • Druesorter: 98% Nerello Mascalese og 2% Nerello Cappuccio
  • Fadlagring: 10-11 måneder på store franske egetræsfade
  • Anbefales til: Oksekød, lam, kalv og fuglevildt samt lagrede oste

Producent beskrivelse

Økologisk boutique winery på Etnas høje skråninger

Denne lille ejendom på kun 5 ha på den nordlige skråning af Etna blev grundlagt af Marco de Grazia, ejeren af den nærliggende Tenuta delle Terre Nere. Marc de Grazia er en af pionererne bag kvalitetsrevolutionen af Etnavine. Han så tidligt mulighederne i de unikt beliggende vinmarker med det vulkanske terroir. Le Vigne di Eli er hans nyeste boutique Domaine fra Etna og er opkaldt som en hyldest til datteren Elena (Eli).

Eftertragtede terroir vine som støtter børn i nød

Vingården bestod oprindeligt af 2 meget gamle vinmarker med særlige terroirs, som det er lykkes Marc de Grazia at opkøbe i 2006, begge beliggende i de exceptionelle terroirs Feudo di Mezzo og Moganazzi- Voltasciara. Vinmarkerne var så små og fine, at de mindede ham om hans lille datter og således blev ideen til Le Vigne di Eli født. Interessen for de super flotte og helt økologiske vine fra Vigne di Eli er steget støt og har medvirket til at Marco gennem årene har kunne købe flere små nøje udvalgte parceller med fremragende kvalitet. Bl.a. en enestående Etna Bianco vinmark i Milo. Vinene viser alle hvor stor elegance man kan fremelske højt oppe på Etnas skråninger i den mørke vulkanske klippejord. At bruge Elenas tegninger som etiketter forekom ham naturligt, ikke mindst fordi han elsker hendes små kunstværker. Marco mente desuden at det var på sin plads, at vinene fra "datterens vinmarker" skulle være med til at hjælpe børn i nød. Således går en betydelig del af indtægten fra disse vine til børnehospitalet Ospedale Pediatrico Meyer i Firenze.