2016 Domaine du Paternel Côtes de Provence Rosé

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Ekstra Bladet
DinVinGuide 90 point

Vin-Info

Varenummer: 43941216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: 40% Grenache, 20% Syrah, 20% Cinsault, 10% Mourvèdre, 10% Rolle
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, salater, tærter, let fjerkræ og som aperitif

Beskrivelse

Domaine du Paternel Côtes de Provence Rosé

Fra Domaine du Paternel's vinmark i Saint Cyr sur Mer i Provence som er under konvertering til økologisk dyrkning. De modne druer høstes udelukkende i de kølige morgentimer for at bevare deres naturlige aromaer bedst muligt. Med Paternel's høje renommé for udsøgte vine fra Cassis, er det ingen overraskelse at dette er en Côtes de Provence rosé med klasse og elegance. En lækker sart rosa vin med nuancer af modne hindbær og jordbær. Frugtig rosé med finesse og friskhed.

Anmeldelser

  • 5 Stjener - Ekstrabladet 07.07.2017:" Meget lys i farven med en diskret duft af rosenblade og røde hindbær. Salt og mineralsk i smagen, der åbner op med lidt mere frugtkarakter. Frisk frugtsyre giver balancen og en god intensitet i afslutningen. Nyd denne med grillet fisk og salat."
  • 90P - DinVinGuide juni 2017: "Meget lys i farven med en diskret duft af rosenblade og røde hindbær. Salt og mineralsk i smagen, der åbner op med lidt mere frugtkarakter. Frisk frugtsyre giver balancen og en god intensitet i afslutningen. Nyd denne med grillet fisk og salat."
  • Druesorter: 40% Grenache, 20% Syrah, 20% Cinsault, 10% Mourvèdre, 10% Rolle
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, salater, tærter, let fjerkræ og som aperitif

Producent beskrivelse

Domaine Paternel - kultvine fra Cassis

Cassis er mest kendt i Danmark som en solbærlikør, men det er også en lille appellation i Sydfrankrig tæt på Marseille, som har kult status i Sydfrankrig og ikke mindst blandt en del af Frankrigs toneangivende sommelierer. Domaine Paternel er toppen af appellationen og meget svær at opdrive. Da Domainet næsten ikke eksporterer på grund af en galoperende efterspørgsel, tog det en hel del overtalelse får Philipson Wine fik tildelt en mikro-allokation.

Vinmarker med havudsigt

Domaine du Paternel ligger utrolig smukt placeret med havudsigt og marker nærmest direkte ned til Middelhavet. Domainet blev grundlagt i 1951 af familien Santini, og drives i dag af brødrene Olivier og Jean- Christophe samt søsteren Laetitia Santini.

Økologiske vinmarker

Familien har langsomt udvidet Domainet fra 12 til 50 ha., det er dog langtfra alt som er beplantet med vinmarker, da skov, strand og klipper også tager sin del. Domainet blev certificeret økologisk i 2012 og er især berømt for sin hvidvin.