2016 Cuvée Saint Vincent Øko Muscadet Sèvre&Maine St Vincent

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 16101116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Melon de Bourgogne
Anbefalet til: lette salater, fisk, skaldyr, det perfekte match til østers

Beskrivelse

Cuvée Saint Vincent Øko Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Les Vignes Saint Vincent kommer fra parcellen Brafandré, gæres med vildgær og lagres 9 måneder "sur lie". Krystalklar, lys gul farve med dejligt forfriskende duft og smag domineret af citrus, hvide blomster, salt, kalk, og grønne æbler. Lækker let hvidvin med en vindende kombination af flot poleret struktur, renhed, og forfriskende egenskaber. Svær at slå til prisen og det helt perfekte match til skaldyr - især østers!

Anmeldelser

  • 5 stjerner i Berlingske v/Søren Frank (anmeldt til 59,95 v/12 fl.) d. 12.01.18: "Klassisk muscadet: Sprød og enkel med noter af grønne æbler, citrus og let mineralitet. Knastør og mundrensende med ok syre. Servér til østers, rejer og blåmuslinger."
  • Druesorter: 100% Melon de Bourgogne
  • Anbefales til: lette salater, fisk, skaldyr, det perfekte match til østers

Producent beskrivelse

Økologisk familieejet domaine

Domainet har været i familiens eje i 3 generationer og ledes i dag af Michel Delhommeau som overtog vingården i 1988 efter sine forældre. Domainet har 25 ha vinmarker i hjertet af Muscadet mellem de to floder Sèvre og Maine i den vestligste del af Loiredalen ud mod Atlanterhavet. I respekt for naturen, dyrker Michel sine marker økologisk og er nu fuldt certificeret. Målet for den kvalitetsbevidste vinbonde er at producere vine af uforlignelige elegance og kvalitet og ikke mindst at fremstille vine der afspejler hans vinmarkers specifikke terroir. Derfor er alle hans vine enkeltmarksvine efter princippet én mark - ét terroir - én vin.

Kvalitativ genfødsel af den udskældte vin

Muscadet havde før i tiden et ry for at være en noget tynd og kedelig vin men små kvalitetsbevidste producenter har nu bevist, at Muscadet i de rigtige hænder giver skønne, lette og elegante hvidvine. Vinene er blevet meget populære på de trendy bistroer i Paris men på grund af fortidens lidt blakkede ry, er priserne dog stadig så gode, at der her er tale om nogle af de bedste "value-for-money" hvidvinskøb i verden. Michel Delhommeau - en af de bedste Muscadet producenter ifølge Parker "Anyone who loves racy and complex whites but is tired of drinking Riesling should try the piquant, terroir-driven Muscadets of the Domaines de l'Ecu or de la Pépière, from Jo Landron, Michel Delhommeau" Parker's The Wine Advocate oktober 2014.