Tilbud
2016-Crozes-Hermitage-Rouge-Guigal

2016 Crozes Hermitage Rouge Guigal

SPAR 95 DKK pr. fl.
DKK 125,00
pr. fl. v/6 flasker 219,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

91 point

Marcel Guigals vine er ikke blot er Rhône-dalens bedste, men simpelthen nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres kategori hvad enten der er tale om den "almindelige" Côte du Rhône eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra Côte- Rôtie. Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring.

Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser op til fanatisme. Dette er nødvendigt for at vinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring - Guigals bedste vine fadlagres op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt for røde vine.

Crozes-Hermitage er den største appellation i det nordlige Rhône, men markernes kvalitet er ekstremt varierende. Guigal laver sin vin på de bedste druer man kan opdrive. En pragtfuld Crozes-Hermitage med kaskader af superren bærfrugt og toner af vanille i næsen. Smagen er smidig og kødfuld med en blød finish af moden frugt og et strejf af mokka. En rigtig charmetrold - skal opleves!