2016-Châteauneuf-du-Pape-Guigal

2016 Châteauneuf-du-Pape Guigal

DKK 315,00
pr. fl. v/6 flasker 379,95   pr. flaske

Anmeldelser (4)

93 point
92 point
92 point

Marcel Guigals vine er ikke blot Rhône-dalens bedste, men simpelthen nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres kategori hvad enten der er tale om den "almindelige" Côte du Rhône eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra Côte-Rôtie.

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring.

Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser op til fanatisme. Dette er nødvendigt for at vinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring - Guigals bedste vine fadlagres op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt for røde vine.

Guigals evner som kældermester træder virkelig frem i denne luksuiøse Chateauneuf-du-Pape. Alt for mange vine fra denne appellation må døje med en mangel på harmoni, men Guigals rammer lige i plet. Den imponerende mørke vin byder på en bouquet af intens bærfrugt og friskkværnet peber.

Smagen er rig og meget fyldig, men bevarer sin vinøse struktur.

Eftersmagen er meget, meget lang og domineres af fedmefuld, mættende mørk bærfrugt. Et mesterværk!