Tilbud

2016 Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (10)

Berlingske TESTVINDER: BORDEAUX 2016 ER ET RØVERKØB CITAT BERLINGSKE
Børsen TESTVINDER ud 42 Bordeauxvine
Børsen
Den korte avis
Vin-top-10.dkv/ Anders Grøndahl NR 1 som Danmarks bedste vin til under 100 kr
Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 95 point
Alt om vin
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Vinhulen kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 35131316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
Anbefalet til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Domaines Fabre - slotsaftappet Haut-Médoc

Siden 1987 har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Mester i klassisk Bordeaux til kuppriser

Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac - kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte - inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé'er; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.

Château Lamothe-Cissac

Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret "Vieilles Vignes" udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen!

Château La Tonnelle

Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb!

Château Le Chêne

Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilføjer vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: "this is a chateau to watch."

Château Fonseche

Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til "hverdagspriser" der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag.

Château Bellevue de Tayac - Margaux

I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin - manden bag kultslottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.

Château Lamothe-Cissac

Slottet baserer sin vin på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens bærfrugt i den aristokratiske bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. <br>""

Anmeldelser

 • 29.11.2018 - Berlingske/ Søren Frank :" Ugens vintest byder på en slags forpremiere på Bordeaux 2016. I mine øjne er det klart den bedste årgang siden 2010 og på højde andre klassikere´som 2005 og 2000. 2016 er ikke nogen decideret kølig årgang, frugten er bestemt moden, men langt fra så tung, mørk og sødmefuld som 2015. Alle de store 2016ere, jeg har smagt, har været lige efter min smag, meget fint afbalancerede. Men hvad angår de klassificerede bordeaux'er, må vi tålmodigt vente endnu et år, før de bliver frigivet. I mellemtiden kan man drikke de små såkaldte "petits chateaux", som typisk er glimrende i et super år som 2016, fordi druerne for en gangs skyld bliver ordentligt modne. Dette er Chateau Lamothe-Cissac et godt eksempel på. Vinen, som vi har anmeldt hvert år her på siden, så længe jeg kan huske, kan være underligt grøn og urtet i kølige år - ikke mindst fordi indholdet af cabernet sauvignon, som er svær at få helt moden, er relativt højt. Men i 2016 er Lamothe-Cissac perfekt moden med en slikken chokofant-næse, som leder tankerne i retning af margaux, selv om Cissac i realiteten ligger nord for Pauillac og har velafrundede tanniner. Meget mere kan man efter min mening ikke forlange at få for en 80-kroneseddel i Bordeaux. Fire stjerner er således også det højeste, vi giver i kategorien under 100 kr., efter at vi er begyndt at bruge en absolut skala. Klassisk bordeaux med duft af Haribos Labre larver, dvs. choko-glaseret lakrids, som delvist stammer fra fadlagringen. Frugten er moden og saftig, munden relativt blød og velafrundet. Super køb for klassen!"
 • TESTVINDER ud af 42 Bordeaux vine og 5 Stjerner Børsen 22.11.2018:" Den bedste er Chateau Lamothe Cissac, som i årgang 2016 er et suverænt godt køb, der giver klassisk bordeauxsmag til bare 80 kr. flasken. Vinen hørte til smagningens billigste, men det var der ingen, som vidste, da vinen jo blev serveret blindt. I løbet af smagningen var der ikke nogen, som tog notits af vinen, som det af og til sker, når en vin overrasker. Lidt reserveret næse med let solbærpræg. Meget delikat smag med frisk frugt og gode tanniner" - Philipsonwine anbefaler at dekanterer vinen mens den er ung.
 • 6 Stjerner - Denkorteavis 10.10.2018:" et er ikke hverdagskost at få tilbudt en klassevin fra Bordeaux til halv pris, men det er ikke mindre tilfældet her. Denne 2016-udgave er lavet af ejeren af fem typiske Bordeaux-slotte, Vincent Faber, på druesorterne Cabernet Sauvignon og en smule Merlot og Petit Verdot. En ægte klassiker, som er en god øjenåbner for nybegyndere ud i Bordeaux"
 • 95P og Nr 1 som Danmarks bedste vin under100 kr - Vin-top-ti.dk/ Anders Grøndahl:" Det er simpelt hen godt, det her. Fra Cissac- området lige op ad berømte Pauillac og St.Estèphe kommer denne fremragende og fuldbragte Bordeaux-vin med masser af race, finesse og dybde. Den har lige præcis det pift af"kriller", solbær, cedertræ og lakrids, som i en blindsmagning kan få en til at gætte på en langt dyrere cru-vin fra Bordeaux. Tilmed er 2016 et fint og elegant topår. Vinen kan derfor udvikle sig yderligere hen over de næste 4-5 år."
 • 6 Stjerner - Alt Om Vin 06.09.2018:" Spændstig frugt af solbær og brombær. Ristet kaffe, tobak, grøn peber. Grafit/ blyant og ceder. God mundfylde og karakteristisk struktur af moden garvesyre. Mange lag og dimensioner. Flot harmonisk vin fra Medoc halvøen med. Ganske enkelt et godt glas glas vin."
 • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 31.08.2018 : " Fra Haut-Medoc primært baseret på cabernet sauvignon. Flot duft af solbær. Masser af intensitet og meget imødekommende i udtrykket. Røde bær, tobak, krydrede noter og vanilje. Flot klassisk Bordeaux med en pæn afslutning."
 • Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
 • Årlig produktion: 15.000 ks
 • Vinmarkens areal: 33 ha.
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
 • Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.