2016 Château de Pampelonne Rosé 3,0 L Cts Provence St-Tropez

DKK 799,95
pr. fl. v/6 flasker 959,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinous.com 91 point

Vin-Info

Varenummer: 44104216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Dobbeltmagnum 3 l
Leveres i: Leveres i 1 stk. karton.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Cinsault, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Tibourenc og Carigan..
Anbefalet til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

-

Maîtres Vignerons de Saint-Tropez

Les Maîtres Vignerons de la Presqu'île de Saint-Tropez er en sammenslutning af 9 Domainer, grundlagt i 1964, som er belliggende på den berømte St.-Tropez halvø, hvor alverdens jet-setterer ynder at holde ferie. Klimaet er maritimt og undergrunden bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk matieriale er perfekt til at lave nogle af de allerbedste Provence vine. Her skinner solen op til 3000 timer omåret! Vinmarkerne køles ned både af Mistralvinen, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav og nogle vinmarker ligger direkte ud til havet.

Himmelske rosévine

Man laver både hvidvine, rødvine og rosévine og det er især sidstnævnte der har gjort Côtes de Provence vinene verdenskendte for deres flotte laksefarvede vin, en tør og sprød smag som passer perfekt til middelhavets klima og gastronomi. De mest anvendte druer til rosévinene er Grenache, Cinsault, Syrah, Carignan og Mourvèdre.

Château de Pampelonne

Dette slot er det mest kendte blandt Les Maîtres Vignerons de Saint- Tropez' domainer og mange feriegæster vil kunne nikke genkendende til flasken. Slottet er fra begyndelsen af det 18. århundrede og er et af områdets smukkeste, beliggende ved de berømte strande ved Pampelonne i kommunen Ramatuelle. Man startede med at plante 2 ha. i 1920, hvilket i dag er blevet til 50 ha. Alle druer håndhøstes naturligvis og man stræber efter perfektion på alle planer i vinfremstillingen.

Château de Pampelonne Rosé de Provence

Prestigevin med en fantstisk flot og elegant lyserød farve, en raffineret bouquet af røde bær med et strejf salt, en superelegant smag som slutter tørt og sprødt med antydning af frugter som fersken og melon.

Anmeldelser

  • 91P - Vinous/ Josh Reynolds 06.06.2017:" Very pale vivid pink. Vibrant, mineral-accented strawberry, red currant and tangerine scents carry a suave floral overtone. Racy, precise and light on its feet, offering tangy red berry flavors and a bracingly bitter suggestion of orange zest. Lithe and pure, with no excess weight but plenty of flavor depth. Closes stony and very long, displaying excellent clarity and nervy persistence."
  • Druesorter: Cinsault, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Tibourenc og Carigan..
  • Vinstokkenes alder: Udplantet i årene 1920 til nu.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.