2016-Château-Camensac-5.-Cru-Haut-Médoc

2016 Château Camensac 5. Cru Haut-Médoc

DKK 275,00
pr. fl. v/12 flasker 334,95   pr. flaske

Anmeldelser (6)

90 point
16 - 17 point
90 - 92 point

Château Camensac 5. Cru Haut-Médoc

Camensac blev i 2004 købt af den berømte vinfamilie Merlaut, som også ejer Château Gruaud-Larose 2. Cru Saint-Julien, Château Ferrière, 3. Cru Margaux, Château Chasse-Spleen Cru Bourgeois Moulis og flere andre. Slottet, som oprindelig er et kloster, er siden 1964 blevet gennemrestaureret og al produktionsmateriel er topmoderne takket være de tidligere ejere den spanske familie Forner, der ejer Marquis de Cacérès i Rioja, et af Spaniens største brands. br></br>

Nabo til Saint-Julien

Lige som flere andre Cru Classé slotte i Médoc og Haut-Médoc, er Camensac ikke lige så berømt som naboerne i f.esk. Saint-Julien, så burde det være det, idet slottet råder over et unikt terroir grænsende direkte op til Saint-Julien.

Emile Peynaud og Michel Rolland tryller

Den berømte professor i ønologi Emile Peynaud var tidligere konsulent på slottet, i dag har den ikke mindre berømte ønolog og flying winemaker Michel Rolland taget over og løftet kvaliteten langt over 5. Cru og slottet har fået rigtig gode ratings internationalt set de sidste år.

Closerie de Camensac

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Closerie de Camensac. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Château Camensac 5. Cru Haut-Médoc

Slottets naboskab med Saint-Julien giver vinen samme opulente og fyldige karakter. Château Camensac er en vin med personlighed, mellemfyldig og elegance. Den har en fin bouquet, med krydrede mørke bær, mineraler og mokka. Velafbalanceret, med lækker moden frugt, flotte fyldige tanniner, med stor kompleksitet, samt fylde og længde. Vil kunne drikkes ganske ung. br></br>