2016-Chassagne-Montrachet-Rouge-Village-Sylvain-Morey

2016 Chassagne Montrachet Rouge Village Sylvain Morey

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Domaine Sylvain Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Syvlain Morey er søn af Jean-Marc Morey og broder til Caroline Morey, hvis vine Philipson Wine også importerer og sælger. Caroline og Sylvain delte det hæderkronede fædrene Domaine i 2013 og 2014 er Sylvains første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne-Montrachet og Saint- Aubin. Sylvain Morey har mindre end 3 ha. vinmarker og der er derfor tale om meget beskedne mængder. Sylvain ejer endvidere Luberon domainet Bastide Du Claux, som han grundlagde i 2002.

Berømte appellationer i forsvindende små mængder

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så har Sylvain Moreys taget det bedste fra faderens tid og kombinerer tradition med det mere moderne. Vinene er flotte og ekspressive, de står rankt og præcist og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Sylvain Moreys vine kommer fra bittesmå parceller med gamle vinstokke i appellationerne Chassagne-Montrachet, Santenay og Saint Aubin. Mængderne er uhyre små og eftertragtede.

Chassagne Montrachet Village Rouge Sylvain Morey

Chassagne-Montrachet er en af Cru'erne der sammen med Meursault og Puligny-Montrachet er trekløveret der udgør den berømte Côte des Blancs (den hvide skråning), som giver nogle af Bourgognes bedste hvidvine på Chardonnaydruen. Men Chassagne-Montrachet producerer også fremragende rødvine. Disse vine har god krop og deres struktur minder om Côte de Nuits. Vinen er elegant med masser af rød frugt og rank tannin struktur.