2016 Chardonnay Terroir Gravettes Vignerons Ardechois

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 16181116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Ardeche
Anbefalet til: Fiskeretter, lette retter, kylling, salater, faste oste.

Beskrivelse

Ardechois Chardonnay Terroir Gravettes Vignerons

Gravettes betyder småsten og hentyder til de mange småsten, der ligger overalt på vinmarkerne i Ardèche.Denne cuvée er resultatet af hårdt arbejde i både marken og kælderen og begrænset høstudbytte. Druerne er høstes meget tidligt om morgenen for at bevare friskheden. Vinifikationen er traditionel og styres af temperaturstyring under gæringen, vinen lagres "sur lie", dvs. på kvaset fra druerne.. Vinens bouquet har elegante blomsteraromaer og noter af citrus, mandler og smagen er utrolig frisk og sprød, men et strejf af lidt smør, som minder en om de store hvide Bourgognevine. Slutter fint og mineralsk med et lille pift at salt.

Anmeldelser

  • Druesort: 100 % Chardonnay
  • Gæret og lagret på ståltank
  • Anbefales til: Fiskeretter, lette retter, kylling, salater, faste oste.

Producent beskrivelse

Ardèche - fantastisk terroir til Chardonnay

Ardèche er et lidt glemt hjørne af Frankrig rent vinmæssigt, men de lokale bønder har altid vvidst at der var potentiale. I 1967 grundlagde en gruppe vinbønder deres første fælles vingård Vignerons Ardéchois. Nu er kooperativet oppe på 1500 dedikerede vinbønder, fordelt ud på 12 vinerier. Terroiret i området er meget mineralsk og består af limsten, kalk, småsten, sand og ler og minder en hel del visse dele af Bourgogne. Her stortrives flere druesorter, bl.a. Viognier og Pinot Noir, men især Chardonnay.

Leverandør til Louis Latour i Bourgogne

Det berømte Bourgognhus Louis Latour så også tidligt potentialet, og da priserne på vindruer i Bourgogne har været opadgående i mange år, udviklede de en Vin de Pays Chardonnay netop fra Ardèche, i begyndelsen med køb af druer fra kooperativet, siden som ejere af vinmarker i området.

Ros i vinpressen

Man kan roligt sige at vinenes klare "value-for-money"kvaliteter ikke er gået ubemærket hen i vinpressen:

  • Andrew Jefford, Decanter: "This may be the cleverest piece of vineyard sourcing I've ever come across, and it led to the creation of one of France's most enduringly successful Vin de Pays (now IGP) wines."