2016 Casal di Serra Vecchie Vigne Verdicchio Øko UmaniRonchi

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Wine Spectator 91 point
Gambero Rosso

Vin-Info

Varenummer: 59501116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Marche
Druesorter: 100% Verdicchio
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, charcuteri, svinekød, lyst fjerkræ
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 7 år fra høståret.
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Casal di Serra Verdicchio Vecchie Vigne Superiore Classico

Casal di Serra Verdicchio Vecchie Vigne Superiore Classico er en enkeltmarks-vin fremstillet af druer fra de ældste vinstokke. Høstudbyttet er begrænset til langt under det halve af hvad loven foreskriver. Druerne håndhøstes når de er maksimalt modne, og vinen gennemgår lagring på små franske barriques. Duften byder på komplekst sammensatte toner af abrikos, fersken, kamille og ristede hasselnødder. Smagen er stor og vægtig og den får modspil af en perfekt dimensioneret friskhed. Ren Verdicchio-kunst!

Anmeldelser

  • 91P - Winespectator:" Lemon thyme and orchard blossom notes waft from the glass of this lively, medium-bodied white, which shows a well- knit, silky range of poached apricot, lemon curd, wet stone and white pepper flavors."
  • Druesorter: 100% Verdicchio
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 7 år fra høståret.
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, charcuteri, svinekød, lyst fjerkræ

Producent beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!