2016 Anjou Blanc Øko Petit Chenin Château de la Roulerie

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22851116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Chenin Blanc
Anbefalet til: Fiskeretter med lette saucer, retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter.
Drikkemoden: Fra høståret og et par år frem.
Økologisk: Ja

Beskrivelse

P'tit Chenin Anjou Blanc

Le P'tit Chenin (Le Petit Chenin) er en ny vin fra Château de le Roulerie. Det er en vin lavet på de unge vinstokke fra nogle af slottets bedste, sydvendte marker. Undergrunden her er mest lerholdig, og bidrager til vinens fylde. Alle druer håndhøstes og vinificeres i 500 L egetræsfade. Vinens farve er strågul med en charmerende bouquet af hvide blomster, smagen er afbalanceret med god energi og mellemfyldig, slutter med et mineralsk strejf.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chenin Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 10-25 år
  • Drikkeklar: Fra høståret og et par år frem.
  • Anbefales til: Fiskeretter med lette saucer, retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter.

Producent beskrivelse

Château de la Roulerie Anjou, Côteaux du Layon og Chaume

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

Chenin Blanc og Cabernet Franc

Château de la Roulerie ligger i hjertet af Anjou og selve slottet stammer fra det 19. århundrede, men der er spor efter langt ældre bebyggelser. Slottet er omgærdet af en smuk park med udsigt over St. Aubin dalen. Chenin Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Cabernet Franc kongen blandt de røde. De søde vine fra Côteaux du Layon er verdensberømte og Château de la Roulerie laver nogle af de allebedste og mest eftertragtede, dette er vine på allokation i begrænsede mængder.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Château de la Roulerie råder over 20 ha vinmarker plantet på et terroir, som fortrinsvis består af ler og kalk med et underliggende skifferlag. Produktionen har været økologisk i en årrække og fra 2014 bliver vinene cerficeret økologiske.

Ros i Wine Spectator

Philippe Germain var en af hovedpersonerne i Wine Spectators Loire artikel i juni 2013, hvor hans vine fik op til 93P for Côteaux du Layon Chaume og "Top Value" for sin Cabernet franc Anjou.