2016 Alta Mora Etna Rosato (Cusumano)

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 61631216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sicilien
Druesorter: 100% Nerello Mascalese
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, fisk, fjerkræ, lette pastaretter, pizza bianco og salater

Beskrivelse

Cusumano Alta Mora Etna Rosato

Dette er første rosé fra Cusumanos vingård på den stadig aktive vulkan Etnas skråningerne. De helt specielle terroirforhold her med højt mineralindhold i den sorte vulkanske jord, gør sammen med klimaet vinene herfra helt specielle. Alta Mora vingården drives med fokus på høj kvalitet. Druerne til denne rosé kommer fra én enkelt vinmark med fritstående Nerello Mascalese vinstokke 750 meter over havets overflade. Druernes modning overvåges konstant for at fange det perfekte øjeblik hvor druerne er aromatisk modne og samtidig har frisk syre. Druerne håndhøstes og efter en omhyggelig sortering i marken, når kun de bedste druer kælderen. Her hviler druerne natten over mens de køles inden de presses blidt tidligt om morgenen uden brug af pumper. Kun 40% af druernes most presses ud og gæres nænsomt. Vinen lagres efterfølgende 4 måneder på rustfrie ståltanke før aftapning. Resultatet er en luksuriøs, ren og frisk rosé hvor Nerello Mascalese druens karakter og Etnas terroir skinner tydeligt igennem med elegant jordbær og kirsebærfrugt, forfriskende syre og en skøn mineralitet.

Anmeldelser

  • Cusumano er på Wines Spectators "100 Best Wine Producers of Italy" liste 2011.
  • "Endelig!" fristes jeg til at jeg til at sige. En af Siciliens absolut bedste producenter er endelig i Danmark. Glem ikke kioskbaskerne Benuara og Angimbé. Man skulle tro, at brødrene Diego og Alberto Cusumano var gamle i gårde, men det er de langt fra. Syv år, hvert eneste år med forbedringer og udbygninger. Tillykke Danmark!", citat Gastro
  • Druesorter: 100% Nerello Mascalese
  • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, fisk, fjerkræ, lette pastaretter, pizza bianco og salater
  • <a href="http://www.altamora.it/">Alta Mora</a>

Producent beskrivelse

Blandt Siciliens bedste

Familien Cusumano har dyrket vin på Sicilien i flere generationer. Siden årtusindskiftet har huset under ledelse af brødrene Alberto og Diego Cusumano bevæget sig op blandt øens to-tre bedste, og søskendeparret mener kun at dette er begyndelsen; De vil fremstille Syditaliens bedste vine, og hvis de fastholder farten, når de målet inden længe!

Kvaliteten skabes i marken

Cusumanos vingård ligger i Partinico vest for Palermo. Ejendommen er udstyret med topmoderne vinifikationsfaciliteter, men ifølge Cusumano- brødrene er dette kun en slags "sikkerhedsforanstaltning". I deres øjne skabes vinens kvalitet ene og alene i marken, og vinmageren skal blot undgå at sætte kvaliteten over styr, når druerne ankommer til vingården. Cusumano råder over knap 400 hektar vinmarker, som ligger i de bedste mikroklimaer rundt omkring på øen.

Siciliens kølige højder

Til trods for Siciliens sydlige beliggenhed, er det muligt at fremstille vine med en kølig elegance. Oppe i kystbjergene er temperaturerne nemlig ganske moderate, dels pga. selve højden men også på grund af de milde vinde fra middelhavet. Familien Cusumanos marker ligger fra 250 og helt op til 700 meter over havet, og alle deres vine er kendetegnet ved en kølighed og balance, som ligger milevidt fra de traditionelt meget solbrankede sicilianske vine.

Topscorer i Gambero Rosso, den italienske vinbibel

På blot 10 år er det lykkedes Cusumano at opnå de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso over 10 gange, hvilket gør vingården til en 1 stjernet Gambero Rosso producent. Dette er noget der kan tage andre vingårde et helt livs produktion at opnå, ja mange får aldrig de 3 glas, så der er tale om en ekstraordinær kvalitetsmæssig præstation for en ny, fremadstormende producent.