2016-Alpamanta-Natal-Sauvignon-Blanc-Øko,-Mendoza Økologisk

2016 Alpamanta Natal Sauvignon Blanc Øko, Mendoza

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder.

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie.

Alpamanta betyder terroir på Quechuan, de indfødtes sprog. Filosofien bag Alpamantas vine, som alle er biodynamiske, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Alle vingårdens vine er lavet udelukkende på økologiske druer, og vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i økologisk og biodynamisk produktion.

Alpamanta Natal Sauvignon Blanc er vingårdens money-for-value Sauvignon Blanc uden at gå på kompromis med prisen. Druerne er håndhøstede og vinen har en fin lysegul farve, en elegant bouquet af frugt med lidt lime og grønne æbler, smagen er pænt kompleks og slutter frisk og sprød.