2016 Alpamanta Natal Sauvignon Blanc Øko, Mendoza

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 23981116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Fisk og skaldyrsretter, salater, lette forretter, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
Økologisk: Ja

Beskrivelse

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder.

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie.

Alpamanta betyder terroir på Quechuan, de indfødtes sprog. Filosofien bag Alpamantas vine, som alle er biodynamiske, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Alle vingårdens vine er lavet udelukkende på økologiske druer, og vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i økologisk og biodynamisk produktion.

Alpamanta Natal Sauvignon Blanc er vingårdens money-for-value Sauvignon Blanc uden at gå på kompromis med prisen. Druerne er håndhøstede og vinen har en fin lysegul farve, en elegant bouquet af frugt med lidt lime og grønne æbler, smagen er pænt kompleks og slutter frisk og sprød.

Anmeldelser

  • Druesorter: Sauvignon Blanc
  • Dyrkningsforhold: Vinmarkerne ligger 950 m over havet
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fisk og skaldyrsretter, salater, lette forretter, aperitif.

Producent beskrivelse

Alpamanta - vine dyrket i pagt med naturen fra Mendoza

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder for at lave vine dyrket i pagt med naturen.

En dansker laver vin 950 meter over havets overflade

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie. Alpamanta betyder "kærlighed til jorden" på Quechuan, de indfødtes sprog. Alpamanta er også en hyldest til de oprindelige metoder og respekten for naturen. Alpamanta ligger 950 m over havets overflade.

Alvaro Espinoza, en af Sydamerikas bedste winemakers

Filosofien bag Alpamantas vine, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i biodynamisk produktion.