2016 Albente Feudi di San Gregorio

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65331116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Campania
Druesorter: 100% Falanghina
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret.

Beskrivelse

Falanghina-druen

Falanghina er en af en af Syditaliens mest interessante grønne druesorter. Falanghina-druen dyrkes især i Campania, hvor den lægger most til dejlige elegante, melonduftende vine. Nøglen til at fremstille en god Falanghina-hvidvin er at druen skal beskyttes mod unødig oxidering, så den vigtige friskhed ikke går tabt.

Albente Falanghina

Albente fremstilles af Falanghina-druer, som gæres og lagres på ståltank, så vinen opnår en maksimal friskhed. I glasset fremstår vinen let gylden og duften byder på indtagende friske nuancer af blomster og melon. Smagen er smagen er sprød og forfriskende elegant, og munder ud en finish med antydning af mandel.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Falanghina
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret.
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, aperitif.

Producent beskrivelse

Campania-regionens store potentiale

Campania-regionen besidder nogle af Italiens mest optimale dyrkningsbetingelser for vin. Jordbunden er overvejende enten af vulkansk oprindelse eller meget kalkholdig, terrænet er meget kuperet og giver mulighed for dyrkning i både høj- og lavland samt på skråninger med optimal eksponering til såvel sol som kølende middelhavsvinde. Desværre var Campaniens vinindustri så forfalden, at man knap nok regnede regionen for et vinområde indtil 1980'erne.

Feudi di San Gregorio i Irpinia

Feudi di San Gregorio blev grundlagt i 1986 af to familier, som tilsammen investerede et astronomisk beløb i en topmoderne vingård og nogle perfektionistisk anlagte marker, beplantet med nøje udvalgte kloner af lokale druesorter. Markerne blev placeret i de bedste mikroklimaer i Irpinia-området, som i dag regnes for den bedste del af Campania. Vingården blev opkaldt efter Pave Gregorius I, da vinene fra Campania nød stor anseelse under hans pavedømme (590-604).

Topanmeldte vine på lokale druesorter

Feudi di San Gregorios marker er overvejende beplantet med de lokale druer såsom de blå Aglianico, Piedirosso og Sirica samt de grønne Greco, Fiano, Falanghina og Coda di Volpe. Alle er unikke druesorter, som besidder et kolossalt kvalitetspotentiale - et potentiale, som Feudi di San Gregorio mere end nogen andre har forstået at forløse. Italiens førende vinguru, Luca Maroni, regner vingården for Italiens bedste og har ved flere lejligheder tildelt deres vine de maksimale 99 point. Vingården har også fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange, hvilket gør Feudi til en 2-stjernet Gambero Rosso producent og dem er der ikke ret mange af!