2015 Wehlen Sonnenuhr Riesling Gr. Gewächs Trocken Wegeler

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

DinVinGuide 91 point
Jancis Robinson 18 point

Vin-Info

Varenummer: 70401115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mosel
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Salater, lette fiskeretter, hvidt kød, terrassevin, aperitif
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 6 år frem fra høståret
Alkohol: 12,5%

Beskrivelse

Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese Riesling Trocken Mosel

Vinmarken er opkaldt efter Jodocus Prüms berømte solur på klipperne i Lammerterlay. Dette var oprindeligt lavet som et kronometer for markarbejderne, men er i dag et vartegn for regionen. Wehlener Sonnenuhr vender syd-sydvest på en skråning med op til 70% hældning. Alle druer stammer fra egne marker og håndhøstes på de ofte meget stejle, sten, ler og skifferholdige skråninger. Vinen har en raffineret, lysegylden farve med en elegant, frugtig bouquet af med antydning af limefrugt, citrus og grønne æbler. Smagen er meget fyldig og frugtig og elegant frisk med masser af mineralitet.

Anmeldelser

  • 91P - DinVinGuide november 2016.
  • 18/20P - Jancis Robinson MW august 2016: "Although the nose is relying on subtlety of fruit and spice rather than power, a hint of lanolin leaves no doubt about the ripeness of the crop. The palate shows less restraint and delights with a successful combination of peach, apricot, stony minerality and even some grapey notion. A tasteful measure of acidity completes this perfectly balanced Mosel Grosses Gewächs, not shrill, but with plenty of presence. (MS)"
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Alkohol: 12,5%
  • Restsukker: 8.5 g/l
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 6 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Salater, lette fiskeretter, hvidt kød, terrassevin, aperitif

Producent beskrivelse

Weingut Wegeler - toppen af Mosel og Rheingau

Weingut Wegeler råder over unikke markbesiddelser i både Mosel og Rheingau. Firmaet blev grundlagt i 1900 og vingården i Mosel stammer fra 1903, da Julius Wegeler netop havde købt en stor del af den berømte Bernkasteler Doctor vinmark. Vingården blev allerede dengang lavet i 3 niveauer, det man i dag kalder winemaking by gravity, dvs. at man benytter tyngdekraften til så vidt muligt at transportere druerne frem til vinen skal på flaske uden f.eks. at pumpe. Wegeler var således pioner for et princip som de fleste topvingårde anvender i dag. Bernkasteler Doctor, en af tysklands mest berømte vinmarker og et skatkammer Denne legendariske mark ligger 200 m over landbyen Bernkastel. Navnet skyldes ærkebisp Boemund, som betragtede vinen som helbredende, som hans "doktor". I dag betragtes vinmarken som en af Tysklands bedste, Wegeler ejer en tredjedel, 1,12 ha af den 3,26 ha store mark, som ligger på Sydvendte skråninger med en hældning på op til 65%. Vinstokkenes gennemsnitsalder er over 80 år og vinene samlerobjekter med langt lagringspotentiale. Wegeler råder endvider over en perlerække af andre berømte Moselmarker: Bernkasteler Badstube, Bernkasteler Graben, Graacher Himmelreich og Wehlener Sonnenuhr. Under den berømte Doctormark ligger Wegelers i Mosel legendariske skatkammer med historiske Rieslinger op til 80 år gamle og stadig friske - hvilket understreger vinenes ekstreme holdbarhed.

16 Erstes Gewächses (Grand Cru) marker i Rheingau

I Rheingau råder Wegeler over ikke færre end 16 Erstes Gewächses (Grand Cru) marker. Vingården er beliggende i Oestrich. Da klimaet er en stor udfordring i Rheingau, giver det en enestående mulighed for kun at benytte de bedste druer fra de bedste marker hvert år til topvinen Geheimrat J. Idéen til denne vin er inspireret af de store Château'er i Bordeaux, der også bruger de bedste druer fra flere forskellige marker. Wegeler producer også Single Vineyard vine i Reheingau, så som Rüdesheimer Berg Schlossberg og Roseneck.

Masser af topratings

Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed som man siger - de mange topmarker medvirker til at Wegeler er så heldig at være fantastisk godt anmeldt, Wine Spectator har således givet Wegeler 95 points eller højere ikke færre end 30 gange!

Tørre og søde vine

Historisk set har de fleste hvidvine i Tyskland, selv dem der er benævnt Trocken, været lidt mindre tørre end f.esk. franske tørre hvidvine. Det er dog ved at ændre sig i takt med at ren, tør Riesling vinder større og større popularitet verden over, og Wegelers Trockenvine, er nemlig rene, tørre og mineralske. Samtidig laver man nogle af Tysklands bedste søde vine, hvor flere er rene samlerobjekter.