2015 Wachenheimer Altenburg PC Pfalz Øko Dr. Bürklin-Wolf

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 70321115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, velkomst, meditation
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.

Beskrivelse

Altenburg "Premier Cru"

Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Gaisböhl-marken på niveau med en Premier Cru fra Bourgogne, en af de bedste. Dette markeres med et P.C. på vinens etiket. Altenburg-marken ligger i kommunen Wachenheim, og vine herfra har været berømmede siden starten af 1400-tallet. Altenburg-marken, med en historie der går tilbage til middelalderen, er en af de bedste i Wachenheim. Bürklin-Wolf ejer 0,4 ha ud af markens areal på 1,22 ha. Marken er beliggende på østvendte skråninger.

Altenburg Riesling P.C.

Altenburg Riesling P.C. byder på en indtagende ekspressiv bouquet af citrus og mineraler. Smagen er meget elegant med cremet frugt, flot struktur og en fin syre. Eftersmagen er lang, elegant og mineralsk. Vinen kan gemmes i 10-15 år.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
  • Jordbundsforhold: Limsten, sandsten og grus
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, velkomst, meditation

Producent beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.