2015 Volnay 1. Cru 150 cl Les Caillerets Lucien Boillot

DKK 1.199,95
pr. fl. v/6 flasker 1.439,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 21123315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Lettere kødretter, fjerkræ, svampe, charcuteri
Fadlagring: 16-18 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Domaine Lucien Boillot Gevrey-Chambertin

Domaine Lucien Boillot er beliggende i hjertet af byen Gevrey- Chambertin. Domainet blev etableret i 1950, da Lucien begyndte at erhverve sine første vinmarker i Côte de Nuits (Nord for Beaune). Senere arvede Lucien vinmarker i Côte de Beaune (Syd for Beaune) især Volnay og Pommard. Den nuværende ejer Pierre Boillot (Luciens søn) er fætter til Henri Boillot. I dag driver Pierre Boillot sit Domaine med 16 appellationer fordelt ud over 7 ha., især i Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Pommard, Volnay et Puligny-Montrachet.

Klassiske Bourgogner lavet med naturlig vinfremstilling

Familien Boillot har lavet vin i 6 generationer. Domaine Lucien Boillot laver vinene efter økologiske dyrkningsmetoder, uden at være økologisk certificeret. Vinifikationen foregår i på traditionel vis i egetræsfade, hvoraf maksimalt 30% er nye fade. Typisk varer fadlagringen mellem 16 og 18 måneder. Vinene flaskes efter tyngdelovens principper og tappes ufiltrerede. Der anvendes kun vildgær. af perfekte druer. Alle druer håndhøstes, og høstudbyttet er begrænset for at højne kvaliteten.

En perlerække af sjældne appellationer

Domaine Lucien Boillots markbesiddelser er i topklasse: Gevrey- Chambertin les Cherbaudes grænser op til Grand Cru marken Chapelle- Chambertin og Gevrey-Chambertin ligger lige op til en anden Grand Cru, Mazis-Chambertin. Pierre Boillot har store ambitioner på egne vegne, og hans kendetegn er fokus på terroir og renhed i frugten.

Volnay 1. Cru Les Caillerets

Les Caillerets er blandt de allermest berømte vinmarker i Volnay. Druerne til denne vin kommer fra en lille parcel på 0,18 ha. med over 65 år gamle vinstokke og optimal sydøstlig eksponering. Jordbunden er rig på kalk og ler med løse småsten på overfladen. Vinen har en indtagende duft af røde kirsebær og skovbær med krydrede strejf. Smagen er rig og kompleks med flere lag og en meget blød og silkeagtig og elegant finish.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 16-18 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Lettere kødretter, fjerkræ, svampe, charcuteri