2015 Volnay 1. Cru 150 cl Clos des Angles Lucien Boillot

DKK 1.099,95
pr. fl. v/6 flasker 1.319,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 21113315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 150 cl
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Lettere kødretter, fjerkræ, svampe, charcuteri
Fadlagring: 16-18 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Domaine Lucien Boillot Gevrey-Chambertin

Domaine Lucien Boillot er beliggende i hjertet af byen Gevrey- Chambertin. Domainet blev etableret i 1950, da Lucien begyndte at erhverve sine første vinmarker i Côte de Nuits (Nord for Beaune). Senere arvede Lucien vinmarker i Côte de Beaune (Syd for Beaune) især Volnay og Pommard. Den nuværende ejer Pierre Boillot (Luciens søn) er fætter til Henri Boillot. I dag driver Pierre Boillot sit Domaine med 16 appellationer fordelt ud over 7 ha., især i Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Pommard, Volnay et Puligny-Montrachet.

Klassiske Bourgogner lavet med naturlig vinfremstilling

Familien Boillot har lavet vin i 6 generationer. Domaine Lucien Boillot laver vinene efter økologiske dyrkningsmetoder, uden at være økologisk certificeret. Vinifikationen foregår i på traditionel vis i egetræsfade, hvoraf maksimalt 30% er nye fade. Typisk varer fadlagringen mellem 16 og 18 måneder. Vinene flaskes efter tyngdelovens principper og tappes ufiltrerede. Der anvendes kun vildgær. af perfekte druer. Alle druer håndhøstes, og høstudbyttet er begrænset for at højne kvaliteten.

En perlerække af sjældne appellationer

Domaine Lucien Boillots markbesiddelser er i topklasse: Gevrey- Chambertin les Cherbaudes grænser op til Grand Cru marken Chapelle- Chambertin og Gevrey-Chambertin ligger lige op til en anden Grand Cru, Mazis-Chambertin. Pierre Boillot har store ambitioner på egne vegne, og hans kendetegn er fokus på terroir og renhed i frugten.

Volnay 1. Cru Clos des Angles

Volnay 1. Cru Clos des Angles er en lille mark beliggende lige under Fremiet marken. Det er et lille, unikt terroir, lidt mindre stenet end Fremiet. Lucien Boillot ejer en lille parcel på 0,54ha med over 56 år gamle vinstokke. Vinen er flot aromatisk og feminin med intens duft af rød bærfrugt med strejf af viol. I munden er vinen fyldig og silkeblød men flot ren frugt og mineralske noter i den lange eftersmag.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 16-18 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Lettere kødretter, fjerkræ, svampe, charcuteri