2015 Villa Bianchi Verdicchio Castelli di Jesi Umani Ronchi

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Gambero Rosso

Vin-Info

Varenummer: 59421115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Marche
Druesorter: 100% Verdicchio
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, charcuteri, grøntsagsretter, aperitif
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret

Beskrivelse

Villa Bianchi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

En Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico skal fremstilles af Verdicchio-druer, som dyrkes i området omkring byen Jesi og seks nærvedliggende slotte (castelli) - deraf vinens navn. Villa Bianchi er navnet på en lille ejendom med gamle vinstokke i hjertet af distriktet. Vinen herfra besidder en usædvanlig stor karakterrigdom. Duften er domineres af urter, pæreskræl og mineraler. Smagen er er intenst blomsteragtig og munder ud det for Verdicchio-druen så klassiske bid af bittermandel.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Verdicchio
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, charcuteri, grøntsagsretter, aperitif

Producent beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!