2015-Vigne-Orsone-Ribolla-Gialla-Orientali-Friuli-Bastianich

2015 Vigne Orsone Ribolla Gialla Orientali Friuli Bastianich

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Joe Bastianich

Bastianich er en ny vingård i Friuli. Den er grundlagt af amerikaneren Joe Bastianich, hvis familie udvandrede fra Istrien (lige syd for Friuli) efter 2. verdenskrig, da dette område blev indlemmet i det daværende Jugoslavien. Ligesom mange andre italienske familier, valgte familien Bastianich at slå sig ned i New York, hvor den med tiden blev et stort navn inden for restaurationsverdenen.

Den bedste del af Friuli

Familien Bastianich glemte aldrig de italienske rødder og traditionen for at dyrke vin. Derfor investerede Joe Bastianich i 1997 i en vingård i Colli Orientali, det bedste område i Friuli. Nogle af vingårdens vinstokke er exceptionelt gamle, over 60 år, hvilket giver vine med ekstra kompleksitet. Bastianich-vinene er gennemgående raffinerede og elegante, og de er skræddersyet til gastronomi på topniveau.

Ribolla Gialla Vigne Orsone

Ribolla Giailla-druen stammer fra grænsen mellem Friuli og Slovenien og har fået mange nye fans med sin intense, mineralske aroma, dejlige friskhed og syrlighed. Bastianichs vin fra Orsone-marken er blandt de allerbedste Ribolla Gialla-vine i verden, og dens intensitet og mineralske kompleksitet er ganske enkelt fantastisk.