Tilbud

2015 Ventoux Rouge Vidal-Fleury

SPAR 45 DKK pr. fl.
DKK 49,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Ekstra Bladet
Decanter 92 point
Politiken
Gastro
Finansbureauet.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 48031315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 30% Grenache, 60% Syrah og 10% Mourvèdre, Carignan og andre druer.
Anbefalet til: Rødt kød, lammekølle, kraftigt fjerkræ, pastaretter, grillretter.
Fadlagring: 70% på ståltank, 30% på "foudres" store, franske egefade

Beskrivelse

Topklasse Rhônehus ejet af Guigal

Vidal-Fleury blev grundlagt i 1781 og er beliggende midt i de berømte Côte-Rôtiemarker. Det er det eneste vinhus i Rhônedalen, der har lavet vin uden afbrydelse siden 1781. Vinhuset ejer en perlerække af vinmarker i den nordlige del af Rhôneområdet, men køber udvalgte druer fra hele Rhônedalen. Hovedparten af vinene eksporteres og vinene har altid haft et godt ry verden over, lige siden den senere amerikanske præsident og vinkender Thomas Jefferson besøgte stedet i 1787. Guigal, verdens bedste winemaker, og generelt anset som Rhônedalens bedste producent, købte vinhuset i 1984 også af sentimentale grunde. Etienne Guigal, Marcels fader, blev oprindeligt udlært og arbejde hos Vidal- Fleury i en årrække.

State-of-the-art winery

Vinene vinificeres i det nye state-of-the-art winery som blev færdigt i 2008, og er specielt bygget til at lagre vinene indtil de er klar til salg. Vinene fremstilles af Vidal-Fleurys eget winemakerteam, og kvaliteten er tårnhøj, ikke mindst på grund af de store investeringer og Guigals ejerskab. I gennemsnit lagrer vinene 6 måneder fra aftapning til salg.

En perlerække af berømte vine fra de bedste appellationer

Vidal-Fleury producerer vine fra flere appellationer i Rhônedalen end noget andet Rhônehus, heriblandt berømte appellationer som Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Sainit-Joseph, Crozes-Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Enkeltmarken La Chatillonne i Côte-Rôtie (i Côte Blonde) er husets flagskib. Som Robert Parker skriver:" This well-known producer is clearly on the upswing in quality with their brand new winemaking facility in full operation since 2009."

Fantastic Values skriver Parker

Robert Parker er generelt begejstret for vinene og skriver: "Owned by the Guigal team, with the wines made by Guy Sarton-de-Joncquey, Vidal Fleury produces a wealth of high quality releases, most of which represent fantastic values."

Danske anmeldere også begejstrede

Danske anmeldere har ikke været sene til at se Vidal-Fleurys enorme potentiale, f.eks Gastro september 2016: "Det er, som om Vidal-Fleury mere og mere bliver Guigals legestue Vidal-Fleury er oldgammelt som vinhus, men komplet forynget under Guigals styring og er kilde til velkomponerede og godt prissatte moderne klassikere. Har meget mere personlighed, end vin typisk har i det prisleje."

Ventoux

Vidal-Fleury har lavet Ventoux siden 1974erne og det er et af husets adelsmærker. Vinen er år efter år af samme, høje kvalitetsniveau. Ventoux ligger i den sydlige del af Rhônedalen og er et utroligt smukt og varieret område med Mont-Ventoux, kendt fra Tour de France, som vartegn.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 14.07.2017:" Primært syrah med grenache. En krydret og saftig vin som til prisen er yderst flot. Simpel men med pæn koncentration, flot balanceret med en lang krydret afslutning."
  • 5 glas - Politiken d. 25.09.16: "Tæt, bærpræget og ungdommelig vin med fuldmoden frugt i blåbærgenren og en krydret og halvstram afslutning, der giver god balance. Vellavet med pæn dybde, men ret enkel i udtrykket."
  • 6 stjerner - Gastro september 2016: "Det er, som om Vidal-Fleury mere og mere bliver Guigals legestue. Endnu engang en tørstslukker med alvorligt indhold. Enkel og dog kompleks, simpel og dog intens, let og dog koncentreret. Tydelig grenache, kogt hindbær og rosmarin- og lavendelkrydret jordbærkoncentrat. Mindst lige så god som 2014, som jeg smagte tidligere på året. Selvfølgelig ung og viril og med det typiske let sure udtryk, som sydens rhônevin har. Vaniljepind, fyrrenåle og sort te. Vidal-Fleury er oldgammelt som vinhus, men komplet forynget under Guiglas styring og er kilde til velkomponerede og godt prissatte moderne klassikere. Har meget mere personlighed, end vin typisk har i det prisleje." RLJ
  • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 13.08.16: "Violet. Duften er frisk og livlig med hindbær, peber, en snert af ymer og god fylde. Smagen er fed og blød med hindbær, krydderi, sort peber og mørkt præg. En lille frugtsødme spiller med i smagen. Dejlig fast i syren og lang i smagen. Imponerende meget vin for pengene. Slutter med lette tanniner. Drik 2016-2017."
  • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 22.08.16: "Ukompliceret og ligetil Ventoux vin i saftig stil. Animalsk næse med snert af læder og elegant mund i mellemfyldig stil med bløde tanniner og let syre, som omfavner vinens cremede noter af lys chokolade og engelsk lakrids. Super køb til prisen."
  • 5 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 03.08.16: "Vingården ejes af den berømte Guigal-familie og blev grundlagt i 1781 og er det eneste vinbrug i Rhônedalen, der uafbrudt har dyrket vin her. Guigal købte den i 1984, og nu fremstår den efter store investering som state of the art. Vine herfra borger for kvalitet."
  • Druesorter: 30% Grenache, 60% Syrah og 10% Mourvèdre, Carignan og andre druer.
  • Fadlagring: 70% på ståltank, 30% på "foudres" store, franske egefade
  • Anbefales til: Rødt kød, lammekølle, kraftigt fjerkræ, pastaretter, grillretter.