2015 Somni Priorat Portal del Priorat

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 424,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jyllands Posten
Jamessuckling.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 58441315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 1 stk. i hver.
Producent:
Land:
Område: Priorat
Druesorter: Grenache, Syrah, Carignan.
Anbefalet til: retter med oksekød, lam, dyrevildt, kraftigt fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
Alkohol: 14%
Fadlagring: 14 mdr. nye franske egefade.

Beskrivelse

Somni Priorat

Somni betyder toppen og er en prestigevin fra Portal del Montsant lavet på de bedste parceller på Clos del Portal vingården, som råder over 15 ha meget gamlevinmarker på de traditionelle terrasser. Det er en meget flot mørkerød vin. Vinen fremstilles af Grenache, Syrah og Carignan fra de stejle, skiferholdige skråninger, som ligger til grund for alle store Priorat-vine. Duften byder på en klassisk Priorat- næse af kirsebær, blomme, grafit og mineraler. Smagen er let parfumeret og åbenbarer en kolossal frugtkoncentration og en solid struktur, som vil sikre vinen et fremragende lagringspotentiale.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Jyllandsposten 03.02.2019:" Ligeså juicy og letløbende som lillebror Gotes, men aromatisk langt mere intens, dybere og mere kompleks; frugten er også mørkere, mere jordet og lakridset. Her er også røg og flot indbunden fadkrydderi ved siden af det mineralske og snerten af kaninbur (brettanomyces). Tanninerne er super modne, og alt står i lod og vage og harmoni. Skøn Priorat, der peger i retningen af naturvinssegmentet. 93 point."
  • 90P - James Suckling 02.08.2018:" Another ripe Priorat red with plenty of cherry aroma and rather full body, but only modest depth. At least the tannins are only moderately dry and well integrated. Drink now or hold."
  • Druesorter: Grenache, Syrah, Carignan.
  • Jordbundsforhold: leret, men ekstremt rig på skifer.
  • Alkohol: 14%
  • Fadlagring: 14 mdr. nye franske egefade.
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
  • Anbefales til: retter med oksekød, lam, dyrevildt, kraftigt fjerkræ.

Producent beskrivelse

Spaniens kult-distrikt

Priorat er Spaniens hotteste vindistrikter, og mange af områdets vine nyder den vildeste kultstatus. Hemmeligheden bag Priorat-vinenes ekstremt høje kvalitet er dels at vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, som giver vinstokkene en maksimal eksponering til vind og sol, og dels den såkaldte llicorella-jordbund. Llicorella er en jordbundstype, som er rig på skifer, og den giver meget koncentrerede vine, ofte med mineralske noter.

Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Projektet går ud på at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråninger i Priorat, sætte dem i stand, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologiske principper. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter.

Erfaring fra Mouton Rothschild

Portal-vinenes winemaker Stephen Pannell er "headhuntet" langvejs fra, nærmere bestemt i Australiens McLaren Vale-distrikt. Stephen Pannell er blevet kåret til International Red Winemaker of the Year på International Wine Challenge, og han har arbejdet på flere af Australiens bedste vingårde samt b.la. Comte Lafon i Bourgogne og 1. Cru slottet Mouton-Rothschild i Bordeaux. Stephen besidder en eminent evne til at fremelske koncentrerede vine med stor finesse og kompleksitet.