2015 Sister Moon IGT Toscana Øko Tenuta Il Palagio

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Wine Spectator 93 point
Jamessuckling.com 94 point

Vin-Info

Varenummer: 61201315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 40% Sangiovese, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
Anbefalet til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste
Fadlagring: 15-18 måneder på nye franske egetræsfade

Beskrivelse

Sister Moon IGT Toscana Tenuta Il Palagio

Opkaldt efter Stings sang Sister Moon som hentyder til den månekalender der anvendes i biodynamisk vinbrug samt til månens indflydelse på jorden, naturen og mennesket. Vinen er en såkaldt Super Toscaner, der ligesom kultvinen Sassicaia, indeholder de franske druesorter Merlot og Cabernet Sauvignon i sit blend. Det er desuden den første vin produceret på Il Palagio. Sister Moon har en intens duft af mørke bær såsom brombær og sorte kirsebær med strejf af sort peber og mørk chokolade. I munden er vinen fyldig og blød men med flot struktur af polerede tanniner samt en velbalanceret syre der gør at vinen ikke virker tung. Afsluttes af en lang elegant eftersmag.

Anmeldelser

  • 93P - Winespectator Insider, 2019:" Blueberry and violet aromas and flavors highlight this sappy red. Compact and succulent, this extends on the finish, with notes of black currant, graphite and sweet spices. Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2028.-B.S."
  • 94P - James Suckling 2018:" Really enticing aromas of fresh flowers and dark fruit, as well as fresh herbs. Full body, chewy tannins and a rich finish. This is layered and provocative. From organically grown grapes. Give it two or three years of bottle age to come together."
  • Druesorter: 40% Sangiovese, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
  • Fadlagring: 15-18 måneder på nye franske egetræsfade
  • Anbefales til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste

Producent beskrivelse

Il Palagio - Rocklegenden Sting & Trudie Styler's toskanske succes

Il Palagio ligger i Toscana omkring 30 minutter syd for Firenze. Vingårdens historie kan dateres tilbage til 1500-tallet, og har lige fra begyndelsen har været en landbrugsejendom. I 1997 købte Sting og Trudie ejendommen fra Greve Simone Velluti Zati di San Clemente, hvis familie havde ejet vingården og de omkringliggende plantager og skove siden 1819. Il Palagio producerer i dag 5 anmelderroste vine og kvaliteten er i top men det har været en dyr og hård kamp at nå dertil.

Købt for en sang

Rocklegenden Sting og hans kone Trudie købte i 1997 Il Palagio i Toscana. Dengang var vingården og de tilhørende vinmarker var noget nedslidte og forsømte men havde potentiale for kvalitet. "We bought it for a song", siger Sting, "Maybe two songs". Siden købet har Sting og Trudie lagt et stort arbejde i at restaurere vingården, olivenlunde og vinmarker til deres tidligere storhed, med respekt for stedets historie og arkitektur.

Et team af eksperter

Sting og Trudie Styler påstår ikke at være vineksperter men ved hjælp af deres store passion, har Il Palagio under deres forvaltning genvundet sin fortids storhed. Men det har været en lang og omkostningsfuld proces, som har krævet eksperthjælp. Parret har samlet et team af eksperter, der hver i sær har bidraget til den stadig voksende kvalitet. Teamet består af: Estate Manager Paolo Rossi er født på Il Palagio og familiens historiske bånd til ejendommen går tilbage til starten af det sidste århundrede. Hans stærke tilknytning og værdifulde viden om området og jorden er tydelig i hans arbejde i vinmarkerne. Alan York, specialist i økologisk og biodynamisk landbrug igennem 40 år og en verdenskendt konsulent for biodynamiske vinbønder i Nord- og Sydamerika, Sydafrika og Europa. Ønolog Paolo Caciorgna er født og opvokset i Toscana, og kommer fra en vinproducerende familie. Hans talent indenfor ønologi har gjort ham til en eftertragtet konsulent. Han har arbejder i Frankrig og i Californien og er i dag tilknyttet over tredive af de bedste vinproducenter i Italien. "Wine is like a beautiful piece of music already written. An opera that the musician or the tenor has to perform. The notes are always the same, but the result is always different and often exciting. Every day I work to become a good interpreter of the grapes; grapes that with great care and sensibility are cultivated by using all the instruments, antique and modern, that allow me to express their quality." Citat Paolo Caciorgna

Fra træt jord til biodynamisk og økologisk dyrkede 'Fields of Gold'

Il Palagio's vinmarker var i 1990erne noget trætte og forsømte med en hård, kompakt jordbund og kvaliteten var derefter. Alan York fik frie hænder til at genetablere vinmarkerne ved hjælp af optimale vinbrugsteknikker og omlægning til økologisk og biodynamisk dyrkning. 11 hektar blev totalt genplantet. I dag er ejendommens vinmarker beplantet med et mix af traditionelle og internationale druesorter. De fleste af Il Palagio's vinmarker er plantet på sydøst vendte skråninger med Merlot og Cabernet Sauvignon øverst, Sangiovese midt på og Colorino og andre lokale sorter for foden af skråningerne. På en tilstødende skråning ligger en mark på 2 ha kaldet La Torre, som producerer Sangiovese druer af særlig høj kvalitet.