2015-Serrano-Rosso-Conero-Umani-Ronchi

2015 Serrano Rosso Conero Umani Ronchi

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!

Serrano Rosso Conero

Serrano Rosso Conero fremstilles af 85% Montepulciano og 15% Sangiovese fra Marche-regionens kystnære marker. Det moderat varme klima kommer til udtryk i vinens meget rene frugt og præcise balance. Duften byder på de klassiske toner af kirsebær og blomme, og smagen er saftig med masser af bærfrugt. Eftersmagen er behageligt afrundet.