2015 Santenay 1. Cru Grand Clos Rousseau Sylvain Morey

DKK 369,95
pr. fl. v/12 flasker 444,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 18481315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Fadlagring: 14 måneder på franske egetræsfade (20-30% nye)

Beskrivelse

Santenay 1. Cru Grand Clos Rousseau Sylvain Morey

Den lille kurby Santenay er den sydligste vinappellation i Côte de Beaune. Her produceres druer på en jordbund med kalk og mere eller mindre ler der giver fyldige rødvine med god kraft og struktur - området er lidt overset i forhold til dens berømte naboer og man kan derfor ofte finde virkelig god køb her! Grand Clos Rousseau vinmarken producerer generelt vine med stor kraft og struktur. Vinen har en dyb farve og en duft af rosenblade, violet, røde frugter og strejf af lakrids. Smagen er dyb og intens med mørk bærfrugt og faste men diskrete tanniner med fin tekstur. Lang finish.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 14 måneder på franske egetræsfade (20-30% nye)
  • Anbefales til braiseret kalve- eller svinekød, fuglevildt, svampe og smagfulde oste

Producent beskrivelse

Domaine Sylvain Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Syvlain Morey er søn af Jean-Marc Morey og broder til Caroline Morey, hvis vine Philipson Wine også importerer og sælger. Caroline og Sylvain delte det hæderkronede fædrene Domaine i 2013 og 2014 er Sylvains første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne-Montrachet og Saint- Aubin. Sylvain Morey har mindre end 3 ha. vinmarker og der er derfor tale om meget beskedne mængder. Sylvain ejer endvidere Luberon domainet Bastide Du Claux, som han grundlagde i 2002.

Berømte appellationer i forsvindende små mængder

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så har Sylvain Moreys taget det bedste fra faderens tid og kombinerer tradition med det mere moderne. Vinene er flotte og ekspressive, de står rankt og præcist og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Sylvain Moreys vine kommer fra bittesmå parceller med gamle vinstokke i appellationerne Chassagne-Montrachet, Santenay og Saint Aubin. Mængderne er uhyre små og eftertragtede.