2015 Saint-Véran En Pommards Øko Domaine la Croix Senaillet

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 11261115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, lette salater, charcuterie, faste oste, gedeoste, lette retter med hvidt kød, grillede fisk.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 5-7 år frem fra høståret
Fadlagring: Gæret på ståltank, 9 mdr. på egetræsfade.

Beskrivelse

Saint-Véran En Pommards

En såkaldt "lieu-dit" eller single vineyard. Der findes endnu ikke 1. Cru klassifikation i St.- Véran, men denne mark kunne uden tvivl komme i betragtning. En 0,7 ha stor mark med vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 40 år. Terroir er her kalk, limsten og ler. Vinen har en dyb, gul farve med en kompleks bouquet af hvide blomster og eksotiske frugter som fersken og ananas og lime, smagen er meget fyldig og rund allerede når vinen er helt ung, slutter friskt og sprød med stor mineralitet.

Anmeldelser

  • Druesorter : 100% Chardonnay
  • Fadlagring: Gæret på ståltank, 9 mdr. på egetræsfade.
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 5-7 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, lette salater, charcuterie, faste oste, gedeoste, lette retter med hvidt kød, grillede fisk.

Producent beskrivelse

Domaine de la Croix Senaillet - toppen af Macon og Saint-Véran

Domainet kan føre sin historie tilbage til 1800 tallet og er opkaldt efter et kors skænket til landsbyen Senaillet i 1866 af den daværende borgmester Benoît Senaillet. Korset siges at bringe held til forbipasserende. Domainet ligger i hjertet af de bedste appellationer i maconregionen i det sydlige Bourgogne, meget tæt på den berømte klippe Roche de Solutré située, som rejser sig 500 meter over havets overflade. Munkene fra Klostret i det nærliggende Cluny var sandsynligvis de første til at dyrke vin i dette område.

25 ha vinmarker med økologisk topkvalitet

I midten af 1990'erne overtog brødrene Richard og Stéphan Martin Domainet fra deres fader Maurice. Faderen havde langsomt udvidet Domainet til 25 ha fordelt på 60 parceller, vinstokkenes gennemsnitsalder er 40 år. Brødrene var begge meget optagede af Domainets forskellige terroirs, som de fik undersøgt og kortlagt og derefter blev produktionen omlagt til økologisk drift og udvikling af forskellige vine som hver især afspejler deres terroir. Terroiret her er meget kalk og lerholdigt, og giver mulighed for at lave hvidvine på højt plan med masser af mineralitet. "One of the finest St. Veran wines I have encountered"- Parkers Wine Advocate "This is one of the finest St. Veran wines I have encountered. Superb." Skrev Neal Martin Robert Parkers The Wine Advocate om 2010 "Sur La Carriere" St. Veran som i øvrigt fik 93P i 2010 og 94P i 2008 hvilket er den højeste score for en Saint-Véran i Parker. "These wines ranged from good to thrilling" fortsatte same Neal Martin.

Richard og Stéphane Martin genopliver Domaine du Mont Epin

I august 2015 købte Richard og Stéphane Domaine du Mont Epin. Domænet ligger i Clessé i det sydlige Bourgogne med vinmarker i to zoner: 4 ha. i Vire-Clessé og 9 ha. i Mâcon-Péronne. I Viré-Clessé er de gamle vinstokke plantet på 2 parceller: "En Breillonde" og "La Troupe" på en skråning som vender stik øst med kalksten og kalkholdig lerjord. Mâcon Péronne ligger lige ved foden af vingården halvvejs oppe ad skråningerne på den vestlige side af Epin bjerget. Marken her er en såkaldt Clos dvs. en enkeltmark omhegnet af en stenmur. Druerne dyrkes begge steder efter økologiske metoder. Målet med købet af Domaine du Mont Epin er at vise hvor store hvidvine dette terroir rent faktisk kan præstere.