2015 Saint Veran en Faux Domaine Cordier

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Timatkin.com 91 point

Vin-Info

Varenummer: 11361115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Alle retter med fisk, skaldyr, lette retter så som salater, lette pastaretter, fantastisk til aperitif og terrasse.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 5-8 år fra høståret.

Beskrivelse

Saint-Véran En Faux

Saint-Véran er en af de mest kendte hvidvinsappellationer i det sydlige Bourgogne og grænser op til Pouilly-Fuissé. Druerne til denne vin kommer fra sydvendte parceller ved landsbyen Chasselas kaldet "En Faux", hvor terroir er domineret af kalk og limsten. Fin lysegul farve med en indtagende floral bouquet af hvide blomster og snert af eksotiske frugter og citrus, smagen er meget frisk og sprød med en fin fylde og underliggende, ulmende mineralitet.

Anmeldelser

  • 91P - Tim Atkin MW januar 2017.
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 5-8 år fra høståret.
  • Anbefales til: Alle retter med fisk, skaldyr, lette retter så som salater, lette pastaretter, fantastisk til aperitif og terrasse.

Producent beskrivelse

Domaine Cordier - toppen af Macon, Pouilly-Fuissé og Saint-Véran

Domaine Cordier er et famliedrevet Domaine beliggende i landsbyen Fuissé. Vinmarkerne er fordelt i over 100 parceller i 8 appellationer og i alt 30 ha. Domainet ledes i dag af perfektionisten og "terroiristen" Christophe Cordier, hvis motto er: "Le terroir n'est rien sans la volonté de l'homme", hvilket frit oversat betyder at det nytter ikke at råde over gode terroirs uden viljen til at få noget ud af det. Og det må man sige at Domaine Cordier gør. Alle parceller er blevet analyseret og minutiøst kortlagt i stræben efter at lave den perfekte hvidvin.

Verdensklasse hvidvine med fokus på terroir

Christophe Cordiers mission med sin winemaking er at få særkendet ud af hver enkelt terroir på bedst mulige vis og at frembringe topvine uanset omkostningerne og har gennem tiden heller ikke været bleg for at tage chancer og satse på ny teknologi. Man råder over 2 moderne kældre, hvor man benytter tyngdekraftens love, til fremstilling af de bedste vine fra Maconområdet, herunder flagskibsvinene fra Pouilly-Fuissé. Ambitionen er intet mindre end at skabe vine der skal vise at Maconområdet kan give vine som kvalitetsmæssigt kan tåle sammenligning med de berømte hvidvine fra Côte de Beaune.

Håndhøstede druer og fadlagring på de bedste fade

Alle druer håndhøstes, gerne i flere etaper når druerne har nået optimal modenhed, hvilket afgøres af Christophe ved at smage på druerne. Han udvælger også selv alt træ til sine fade, ligesom han selv står for at toaste dem indvendig. Fadene kommer fra Jupilles skoven i det berømte Allier område. Alle vinene gæres med vildgær, lagrer "sur lie" (på bærmene), klares ikke, filtreres kun ganske let og kommes på flaske langsomt ved hjælp af tyngdeloven.

Luksus négoce vine

I lighed med andre topproducenter i Bourgogne, laver Christophe Cordier også nogle få vin på druer som han køber af naboegendomme. Kvalitetsmæssigt er disse på niveau med Domainets egne vine.

Ros fra Parker, Wine Spectator, Burghound

I Robert Parkers "The Wine Advocate" skriver Neil Martin marts 2013: "Christophe Cordier's wines are highly regarded and in blind tastings his Pouilly-Fuisse wines were right at the top. I tasted both the domaine and the negociant offerings." Domaine Cordier har fået op til 93P af Robert Parker og op til 94P i Wine Spectator. "Outstanding" skriver Burghound om Domaine Cordier og har givet op til 94P.