2015 Riesling Reserve Øko Domaine Weinbach

DKK 179,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

DinVinGuide 91 point

Vin-Info

Varenummer: 14931115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Alsace
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, sushi, frisk gedeost
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 10 år fra høståret

Beskrivelse

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach ledes nu af Cathérine Faller efter at moderen, Colette Faller, døde i februar 2015, mens den yngste datter Laurence døde pludseligt af et hjertestop i 2014. Cathérine er den kommercielle leder, mens hendes søn Théo (opkaldt efter Collettes mand) har tager over som winemaker efter Laurence Fallers tragiske død. Vingården ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i realiteten et slot, som kan dateres helt tilbage til før 800-tallet. Den ligger omgivet af en mark, Clos des Capucins, som henter sit navn fra kapuciner- munkene, som besad ejendommen indtil den franske revolution.

Økologi, biodynamik og sublime marker

Markbesiddelserne er simpelthen sublime: Schlossberg (8 hektar!), Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-marker. De to sidste marker, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru- klassificerede, men eksperterne er enige om, at de burde være det! Al dyrkning er certificeret økologisk, og fra og med årgang 2010 vil alle Weinbach-vine også være certificeret biodynamiske.

Nogle af klodens mest intense vine

Weinbach-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: "Domaine Weinbach fremstiller nogle af klodens mest intense vine".

Weinbach Riesling Reserve

Riesling-druen dækker 40% af Domaine Weinbachs marker, og der er mange som mener, at domænets bedste vine laves på denne ædle drue. Riesling Réserve laves på druer fra Clos des Capucins. Den let gyldne vin byder på en intens bouquet af blomster, mandel og et strejf af røg. Smagen er ligeledes begavet med den "Weinbach'ske" intensitet og den besidder desuden en liflig, sprød syre, som gør helhedsindtrykket harmonisk og meget appetitvækkende.

Anmeldelser

  • 91P - DinVinGuide september 2017: "Intens, ung og blomstrende frugt med rigt krydderi med lidt rieslingblomster. Cool stil med intens mineralitet. Flot, rig, kølig mundfrugt med tæthed, saft og kraft. Harmoni og vellykket syrebalance."
  • Robert Parker tildeler Weinbach 5 stjerner som producent og tilføjer; "Domaine Weinbach crafts some of the most intense wines on earth"
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 10 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, sushi, frisk gedeost