2015 Riesling Langenmorgen Gr Cru Øko Pfalz Dr. Bürklin-Wolf

DKK 449,95
pr. fl. v/6 flasker 539,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 70301115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fisk, muslinger, krabbe, sushi. asiatiske retter, faste oste.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år frem fra høståret
Fadlagring: 8 mdr på store fade (1.500 l.)

Beskrivelse

Langenmorgen "Grand Cru"

Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Langenmorgen-marken på niveau med en Grand Cru fra Bourgogne, dvs. det absolut ypperste. Dette markeres med et G.C. på vinens etiket. Langenmorgen-marken er beliggende i byen Deidesheim og består af et areal på 7 ha, hvoraf Bürklin-Wolf ejer 0,7 ha. Marken er placeret øverst på skråningen tæt på skoven, hvilket giver store forskelle mellem dag- og nattetemperaturer.

Langenmorgen Riesling G.C.

Jordbunden i Langenmorgen-marken består af hvid sandsten hvilket resulterer i en vin med stor elegance og koncentration med fin mineralitet samt en ren og lang eftersmag.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Riesling
  • Fadlagring: 8 mdr på store fade (1.500 l.)
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, muslinger, krabbe, sushi. asiatiske retter, faste oste.

Producent beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.