2015 Poulsard Arbois Jura Domaine du Pelican

DKK 269,95
pr. fl. v/12 flasker 324,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinbladet 90 point

Vin-Info

Varenummer: 14531315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Jura
Druesorter: 100% Poulsard
Anbefalet til: svinekød, fjerkræ, let afkølet til smagfulde retter med fisk

Beskrivelse

Domaine du Pélican - Juravine fra Marquis d'Angerville

Guillaume d'Angerville er i dag ejer af det ikoniske Bourgogne Domaine Marquis d'Angerville i Volnay, et af de mest berømte i hele Bourgogne. Særligt kendt er man for 1. Cru vinmarken Clos des Ducs, som man er eneejer af og som går for at være den bedste i Volnay og på Grand Cru niveau.

Nye eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten ejes hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne Markbesiddelserne er på i alt 10 ha., 5 ha. købt fra Château de Savannes og 5 ha. i le Grand Couroulet, et slags naturligt amfiteater med unikt mikroklima.

Pelikanens historie i Arbois

Pelikanen er også inkorporeret i den nærliggende by Arbois' byvåben. Det skyldes at den tysk-romerske kejser Maximilian var på gennemrejse i Arbois i slutningen af det 15. århundrede, og han rejste sammen med sit hof og hans samling ag sjældne dyr. På den tid var det meget prestigefyldt at eje eksotiske dyr som en pelikan. Desværre døde fuglen under opholdet i Arbois, men byen fik ret til at bære den i sit byvåben. Læs mere om historien i denne PDF.

Lokale og internationale druesorter dyrkes biodynamisk

De 5 ha. tæt på Ch. De Savannes er beplantet med internationale druesorter som Chardonnay og Pinot Noir, men også med lokale sorter som Savagnin. Trousseau og Poulsard og de andre 5 ha. med Chardonnay og Savagnin. Vinmarkerne dyrkes ligesom Marquis d'Angervilles marker i Volnay biodynamisk. Terroiret består af kalk og kalk i blandet ler.

Poulsard Arbois Jura Domaine du Pelican

Lavet på gamle vinstokke af den lokale druesort Poulsard. Druen er lige så svær et dyrke som Pinot Noir men er besværet værd. Den resulterende vin har stor personlighed, lys rød farve og intens duft af jordbær og roser. Smagen er nærmest vibrerende med energi, ren frugt og flot friskhed. På trods af dens lyse farve og aromaer, har vinen en flot struktur, der gør den til en super madvin - gerne serveret let afkølet.

Anmeldelser

  • 90P - Vinbladet 08.11.2018 : " Duft med friske jordbærtoner med afrundet bærpræg. Tiltalende saftighed, moderat styrke og udmærket balance. Veludviklet, delikat, lys og charmerende med diskret egetræ og udsøgt renhed. Saftig og kontant mundfrugt med mere tæt og sødmefuld bærkarakter end næsen lægger op til. Moderat styrke og god tannin. Charmerende, delikat og personlig vin til de helt lette retter."
  • Druesorter: 100% Poulsard
  • Lagring: 10 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: svinekød, fjerkræ, let afkølet til smagfulde retter med fisk