2015 Pouilly Fumé Le Troncsec, Joseph Mellot

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22711115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret

Beskrivelse

Pouilly-Fumé

Pouilly-Fumé-distriktet ligger ved byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen. Vinene fra Pouilly-Fumé ligger stilmæssigt tæt op ad naboerne fra Sancerre, men kan ofte genkendes på den udpræget parfumerede duft.

Pouilly-Fumé Le Troncsec

Le Troncsec er en parcel beliggende i kommunen Saint Laurent l'Abbaye. Jordbunden i parcellen består af aflejringer fra kridttiden og 5-6 meter nede under overfladen løber der 2 flinteårer. Vinen fra denne parcel byder på en bouquet af eksotisk frugte og det klassiske Pouilly- Fumé-strejf af røg. Smagen er meget rig, elegant, i fuld balance og har en lang finish.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Jordbund: aflejringer fra kridttiden med forekomster af flint
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, aperitif.

Producent beskrivelse

Loire-vin siden 1500-tallet

Familien Mellot har været involveret i Loire-dalens vine siden 1500- tallet, og har blandt andet stået for Ludvig d. 14's vinkælder. Joseph Mellot er stadigvæk bannerførere indenfor fremstillingen af kvalitetsvine. I dag er det Catherine Mellot, som varetager driften af vingården og dens 100 hektar vinmarker, heraf 50 hektar sublimt beliggende marker i Sancerre og Pouilly- Fumé.

Terroir, koncentration og rigdom

Catherine Mellot fokuserer på at husets vine skal afspejle deres terroir, altså hvilke omgivelser og jordbundsforhold de er dyrket i. Hver parcel i vinmarkerne plejes, høstes og vinificeres helt individuelt, så det enkelte jordlods egenskaber bevares bedst muligt med fokus på mineraliteten og brugen af fad er minimeret mest muligt af samme grund. Desuden høstes druerne så sent som muligt, hvormed de opnår en bemærkelsesværdig koncentration og rigdom.