2015 Postales Pinot Noir Fin Del Mundo Patagonia

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 25361315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Patagonien
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Svinekød, lyst fjerkræ, pastaretter
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
Fadlagring: 6 mdr på franske og amerikanske egefade

Beskrivelse

Postales Del Fin Del Mundo, Pinot Noir

Pinot Noir-druen er en af verdens mest krævende druesorter, som kun sjældent giver gode resultater udenfor Bourgogne. Bodega del Fin del Mundo har specialiseret sig i at tæmme den krævende druesort, som har vist sig at stortrives på de patagonske vinmarker. I en blindsmagning i Penge & Privatøkonomi blev denne vin i årgang 2004 smagevinder i konkurrence med berømte Pinot Noir vine og af flere paneldeltagere vurderet til at være en Bourgogne. Postales Del Fin Del Mundo, Pinot Noir er utvivlsomt Danmarks bedste Pinot Noir til prisen. Duften byder på druens klassiske, elegante hindbærtoner, og smagen er middelfyldig med masser af lækkert afrundet bærfrugt.

Læs Penge & Privat økonomis vurdering her!

Anmeldelser

  • Årgang 2004 blev vurderet til 166 kr i Penge & Privatøkonomi november 2005 og kåret til bedste køb: "FANTASTISK VINKØB FRA NY SUPERMAGT; Vinpanelet satte rekord ved at vurdere en argentinsk vin til mere end fire gange så meget, som den koster - og de franske bourgogner blev jordet. Smager som en drøm...Panelet faldt ganske enkelthelt i svime over vinen, Vil man undgå at blive til grin for egne penge, så drop de fine fornemmelser, og skift bourgognen ud med denne fantastiske argentinske vin." "Philipson Wine har med argentinske Fin Del Mundo præsteret det bedste testresultat i Penge & Privatøkonomi´s 120 blindsmagninger gennem de sidste 10 år:" Citat Penge & Privatøkonomi
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 6 mdr på franske og amerikanske egefade
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Svinekød, lyst fjerkræ, pastaretter

Producent beskrivelse

Fin del Mundo - Bodegaen ved verdens ende

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården ved verdens ende". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, et uvejsomt landskab i det sydlige Argentina. Argentina er det land i verden, som besidder det største, uudnyttede potentiale for kvalitetsvin, og Fin Del Mundo-vinene illustrerer tydeligt, at et nyt vineventyr er startet ved verdens ende.

Pionerarbejde skabte en vingård midt i ørkenen

Julio Viola, Fin del Mundos ejer, var drivkraften bag etableringen af samtlige vinmarker i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen- provinsen, hvor Fin del Mundo ligger. Vinstokkene blev udplantet i 1999. De er opbundet efter en nyudviklet metode, som er særligt tilpasset det vindprægede og tørre klima i Patagonien. Et højteknologisk drypvandingssystem er installeret, hvilket er en forudsætning for at en vinstok kan overleve på den ørkenagtige jordbund. Vandet stammer fra Neuquén-floden, som fører smeltevand ned fra Andesbjergenes snedækkede toppe.

Optimale forhold for vindyrkning

Regionen er begunstiget med enestående forudsætninger for vindyrkning. Der er perfekt afstemte temperatursvingninger mellem varme, solrige dage og svale nætter, hvilket giver druerne en balance mellem frugt, friskhed, farvetæthed, aroma og fylde, som tydeligt reflekteres i vinene. Målsætningen på Bodega del Fin del Mundo er at fremstille vine af den højest mulige kvalitet ved at kombinere brugen af topmoderne teknologi med de exceptionelle muligheder for vindyrkning, som vi finder i Patagonien.

Berømt fransk ønolog og nye investeringer

Fra og med årgang 2004 har vingården tillige haft den verdenskendte flying winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent med et eneste formål - at hæve kvaliteten yderligere. Michel Rolland er kendt som konsulent på nogle af mest berømte Bordeaux-slotte og andre topvine verden over. Helt enestående konsulterer Michel Rolland på hele produktionen på 8 millioner flasker hos Fin del Mundo, bla. takket være et nært venskab med Viola familien. I 2009 har Viola familien indgået et partnerskab med Eurnekian familien, en af Argentinas rigeste familier, om en samlet investering på 50 millioner USD bl.a. med det formål at udvikle nye topvine, at udbygge vingårdens kapacitet og at etablere et hotel med restaurant på vingården.

Bodegaen bag Bourgognedræberen

Bodega del Fin del Mundo har specialiseret sig i at tæmme en så krævende druesort som Pinot Noir, som har vist sig at stortrives på de patagonske vinmarker. I en blindsmagning i Penge & Privatøkonomi blev Fin del Mundo Postales Pinot Noir i årgang 2004 smagevinder i konkurrence med berømte Pinot Noir vine og af flere paneldeltagere vurderet til at være en Bourgogne. Den blev vurderet til at burde koste mere end fx. 1998 Château Pommard og en 2000 Gevrey Chambertin! Siden har vinen været en kæmpesucces i samtlige årgange og er af mange danskere kendt som "Bourgognedræberen". Fin del Mundo laver dog flere andre fremragende vine på Pinot Noir og Malbec.