2015 Poggio al Tesoro Il Seggio Bolgheri (Allegrini)

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Wine Spectator 93 point
Jamessuckling.com 92 point
Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 65271315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc og 10% Petit Verdot
Anbefalet til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste
Fadlagring: 15 måneder på franske barriques (30% nye)

Beskrivelse

Poggio al Tesoro Il Seggio

Druerne til denne supertoscaner (2014 er første årgang) kommer fra to forskellige marker - marken Bolgherese leverer cabernet Saucvignon og Sondraia marken leverer Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Jordbunden på Bolgherese består af groft rødt sand, der er yderst veldrænet, men ca. 1 meter nede er der et tykt lerlag. Jordbunden på Sondraiamarken er leret med veldrænet sandjord med høje koncentrationer af magnesium og jern. Vinen er et klassisk venstre bred bordeauxblend og dermed også en ægte supertoscaner. Den besidder også mange af de samme karakteristika som stor Bordeauxvin - farven er flot rød, duften er modne røde frugter; kirsebær, let umodne røde blommer, et lille hint af blyant. Smagen ligeledes og tilsat elegante tanniner, der fuldender denne supertoscaner og giver den en præcis, ren og levende finish.

Anmeldelser

  • 93P - Winespectator Insider 2018:" Fresh black currant and leafy flavors announce this juicy red. Wild herb, graphite and olive notes complete the picture as this unwinds on the lingering aftertaste. Very youthful, yet has all the components, including a dense structure. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2021 through 2033.-B.S."
  • 92P - James Suckling 2018:" A pretty and balanced red from this appellation with currant, walnut and fresh-tobacco character. Medium body, fine tannins and a clean, fresh finish. Delicious now. Why wait?"
  • 93P - James Suckling 31-07-18:"A super refined and pretty red with sweet tobacco, currant and berry character. Red stone. Medium to full body, fine tannins and a fresh finish"
  • Druesorter: 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc og 10% Petit Verdot
  • Fadlagring: 15 måneder på franske barriques (30% nye)
  • Anbefales til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste

Producent beskrivelse

Bolgheri - Sassicaia og andre supertoscaneres fødested

Bolgheri, det kystnære Maremma område nord for Toscana, blev verdensberømt i 1970'erne for de såkaldte supertoscanere. Disse nye vine havde med vilje brudt reglerne for den etablerede DOC ved at anvende høje andele af især Cabernet Sauvignon og måtte dermed kun sælges som Vino da Tavola (bordvin). Sassicaia betragtes som den originale supertoscaner, som blev frigivet til stor international anerkendelse første gang i 1968. Vinen har inspireret en hel generation i Italien og er i dag bredt accepteret som en af verdens bedste Cabernet Sauvignon vine. Supertoscanere er i dag samlerobjekter der opnår priser der overstiger selv Toscanas bedste vine og Bolgheri har i dag sin egen DOC. Sassicaia har endda skabt historie ved som den første enkeltstående vin, at få tildelt sin helt egen appellation som slet og ret hedder Sassicaia.

Poggio al Tesoro - fremadstormende tophus

Poggio al Tesoro er et partnerskab mellem Allegrini, der især er kendt for deres fantastiske Amaronevine og Leonardo Lo Cascio, en amerikansk importør af italienske topvine. Sammen købte de vingården i 2001 med den ambition at skabe nogle af Bolgheris bedste vine. Poggio al Tesoro ligger i hjertet af Bolgheri DOC'en og har 70 ha vinmarker fordelt mellem tre af områdets bedste mikroklimaer: Via Bolgherese, Le Grottine og Le Sondraie. Der fremstilles både rødvine efter supertoscaner opskriften med en kombination af italienske- og internationale (læs franske) druer og hvidvine. De hvide fremstilles af Vermentino, som er udbredt i både Nord-, Mellem- og Syd-Italien - særligt i Ligurien og på Sardinien. Man har dog hos Poggio al Tesoro valgt en særlig klon fra Korsika, fordi den har en længere modningsperiode, og dermed kan opnå mere aromatisk kompleksitet i duft og smag uden at det er på bekostning af friskheden. Som hos Allegrini i Veneto og familiens brunellohus San Polo, er det ambitionen at skabe nogle af områdets bedste vine og dette afspejles i det seriøse arbejde i både mark og kælder. Bolgheris enestående terroir med den lange solrige vækstsæson modereret af kølige briser fra det nærtliggende hav, kommer til fulde til udtryk i vinene fra Poggio al Tesoro - modenhed, struktur, og kraft kombineres på flotteste vis med renhed, kompleksitet og elegance. Under ledelse af vinmager Nicola Biasi, modtager det fremadstormende Poggio al Tesoro konsekvent og velfortjent ros og høje ratings fra internationale vinanmeldere.